Teknoloji

Çıkışı beklenen yeni Android telefonu Poco X3’ün tanıtım tarihi belli oldu

Çıkışı beklenen yeni Android telefonu Poco X3'ün tanıtım tarihi belli oldu

Poco X3 resmi tanıtımı 7 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Tanıtım tarihi duyurusu Poco’nun resmi Twitter hesabı tarafından gerçekleştirildi. Bu telefonda Qualcomm’un orta segmentteki yeni işlemcisi Snapdragon 732G bulunacak.

Poco X3 küresel tanıtım etkinliği Türkiye saatiyle 15.00’te başlayacak. Bu etkinlik YouTube, Facebook ve Twitter hesapları üzerinden, aynı zamanda MIUI forumundan canlı yayınlanacak. Poco X3, geçen şubat ayında Hindistan’da satışa çıkan Poco X2 modelinin takipçisi niteliğini taşıyor. Bu cihaz NFC de taşıdığı için “Poco X3 NFC” olarak da adlandırılıyor.

Qualcomm, 732G’nin Poco’nun yakında çıkacak telefonunda yer alacağını duyurdu. Akıllı telefonun adı verilmese de bunun Poco X3 olması bekleniyor ki, daha önce de bu yönde sızıntılar görmüştük. Poco Hindistan’ın temsilcisi etkinlikte konuşacağı için, bu cihazın öncelikle Hindistan’da çıkmasını bekliyoruz. Ancak Türkiye de X3’ün satışa çıkacağı ülkeler arasında olacaktır.

Poco X3 özellikleri

Çıkışı beklenen yeni Android telefonu Poco X3'ün tanıtım tarihi belli oldu
Görsel: MIUI Türkiye

X3 yüksek yenileme hızlı bir ekran ve 64 megapiksel kamerayla birlikte gelecek. Ne var ki, resmi duyurudan önce Poco X3 özellikleri bir hayran sitesi tarafından sızdırıldı.

Sızan bilgilere göre, Poco X3’te 6.67 inç, 120 Hz yenileme hızlı ve 240Hz dokunma örnekleme hızlı LCD panel bulunacak. Cihazın kenardaki güç butonuna yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu da mevcut olacak.

Görünüşe göre kamera modülü de yeniden tasarlanıyor. 64 megapiksel ana kameranın bulunduğu kamera dizisine ek olarak ön tarafta da 20 megapiksel selfie kamerası bulunacak. Pilin 5160 mAh kapasiteye sahip olduğu ve 33W hızlı şarj desteği barındırdığı da belirtiliyor. İçeride ise cihazın belirttiğimiz gibi Snapdragon 732G işlemciye sahip olacağı tahmin ediliyor. Bu işlemci de Snapdragon 730G ile karşılaştırıldığında biraz daha yüksek saat frekansına ve yüzde 15 daha yüksek GPU performansına sahip olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER