Teknoloji

Qualcomm Clear Sight sayesinde daha fazla çift kameralı telefon görebiliriz

qualcomm

qualcommÇift kameralı telefonlar giderek daha da yaygın ve alışılmış hâle geliyor. Qualcomm da bunu hızlandırmak istiyor. Şirket üreticilerin Snapdragon 820 veya 821 işlemciyle çalışan telefonlarına veya tabletlerine ekleyebilecekleri çift kamera paketi geliştirdi.

Qualcomm’un amacı üreticilerin cihazlarına çift kameralı kurulumu daha kolay şekilde yapmaları. Qualcomm zaten geliştirme çalışmalarının büyük bir kısmını üstlendiği için, cihaz üreticilerine sadece hazır sistemi cihazlarına eklemek kalıyor.

Qualcomm’un ikili kamera sistemi Clear Sight adını taşıyor ve iPhone 7 Plus’ın çift arka kamerasından biraz daha farklı çalışıyor. İkinci kamera genişletilmiş yakınlaştırma yeteneklerini eklemek yerine görüntü kalitesini, özellikle düşük ışıklı ortamlarda artırmayı amaçlıyor.

Clear Sight sistemi standart renk sensörünü siyah-beyaz sensörle eşleştiriyor. Bu da daha fazla detay yakalanmasını sağlıyor. Renk sensöründe elde edilen renkle daha fazla detayın birleştirilmesi sayesinde, ikili kamera sistemi teoride daha keskin fotoğraflar üretebiliyor. Buradaki mantığın Huawei P9’un arkasındaki çift kamera sistemiyle benzer olduğunu söyleyebiliriz.

Bu, Qualcomm’un diğer telefonlara ikili kamera kurulumu eklemeye yönelik ilk çalışması değil. Şirket geçtiğimiz ekim ayında yeniden odaklama özellikli çift kameralı sistemler için sunulan işlemci desteği hakkında bilgiler vermişti.

LG ve Huawei‘nin bu yılın ilk yarısında çıkardığı amiral gemisi telefonlar sayesinde, çift arka kameralı telefonlar giderek daha alışılmış ürünler hâline geliyor. Apple’ın iPhone 7 Plus ile bu furyaya katkı yaptığını düşünecek olursak, çift arka kameralı telefonlara olan ilginin daha da artacağını söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER