Manşetler

Qualcomm Braodcom’un 130 milyar dolarlık teklifini reddetti

qualcomm stable diffusion ai

qualcomm broadcomİşlemci pazarının iki önemli oyuncusu Qualcomm ve Broadcom’un ismi, son günlerde olası bir satış nedeniyle birlikte anılıyor. Daha “uluslararası” bir şirkete dönüşmeyi amaçlayan Broadcom, Qualcomm’u satın almak için 130 milyar dolarlık bir teklif sunmuştu. Ancak bu teklif umut edilen sonucu vermedi. Qualcomm Broadcom tarafından sunulan 130 milyar dolarlık teklifi geri çevirdi.

Qualcomm’un söz konusu teklifi reddedeceğine dair haberler, kısa süre önce ortaya çıkmıştı. Qualcomm da konuya ilişkin açıklamayı yapma konusunda fazla zaman kaybetmedi. Şirketin yönetim kurulu, Broadcom’un teklifinin oy birliğiyle reddedildiğini açıkladı. Teklifin Qualcomm’un değerini yansıtmadığını savunan yönetim kurulu, olası bir satışın mevzuat bakımından sıkıntıya yol açabileceğine de dikkat çekti.

Qualcomm yöneticileri, şirketin 5G’ye geçişindeki avantajlı konumuna dikkat çekti. Apple ile yaşadığı hukuki sorunları çözmesi ve Android pazarındaki liderliğini koruması durumunda şirket için gelecek oldukça parlak görünüyor. Qualcomm yöneticileri, Broadcom’un teklifinin titiz bir incelemenin ardından reddedildiğini belirtti. Yönetim kurulu, mevcut yönetim stratejisinin Qualcomm’a daha fazla değer kazandıracağının altını çizdi.

Qualcomm Broadcom tarafından sunulacak daha yüksek bir teklife olumlu bakabilir

Yapılan açıklamanın satır aralar, ilginç ipuçları olarak nitelenebilir. Sunulan teklifin “değeri yansıtmamasına” dikkat çeken Qualcomm Broadcom tarafından sunulacak daha iyi bir teklife hayır demeyeceğinin işaretini vermiş gibi görünüyor. Genelde bu tarz müzakere teknikleri kapalı kapılar ardında uygulansa da, Broadcom’un kartlarını açık oynaması nedeniyle tüm süreç göz önünde ilerleyecek gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER