EğlenceTeknoloji

Premier League turnuvasında futbolcular ve ünlüler kozlarını paylaşacak

premier league
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünya genelindeki tüm fiziksel spor organizasyonları askıya alınmış durumda. Bu nedenle pek çok önemli organizasyon, gerçek katılımcılarını e-spor turnuvalarında bir araya getiriyor. Söz konusu gruba son olarak İngiltere’nin en üst düzey futbol organizasyonu ve dünyanın en popüler liglerinden biri olan Premier League katıldı.

ePremier League Invitational adını taşıyan organizasyonda benzerlerinden farklı olarak sadece futbolcular boy göstermeyecek. Premier League’in “ünlü” takipçileri de beş gün boyunca devam edecek turnuvada gerçek futbolcularla FIFA 20 üzerinde kapışacak.

20 takımın katılacağı turnuvada maçlar tekli eleme sistemi üzerinden oynanacak. Kazanan “ePremier League Invitational Şampiyonu” unvanının sahibi olacak. Elde edilecek tüm gelir ise #PlayersFund (Oyuncular Fonu) isimli girişim üzerinden Birleşik Krallık Ulusal Sağlık Servisi’ne (NHS) aktarılacak.

Turnuvada Liverpool’un yıldız sağ beki Trent Alexander-Arnold, Manchester United taraftarı müzisyen Tom Grennan ile kapışacak. Bu maçta Grennan, Manchester United’ı yönetecek. Manchester City’den Raheem Steerling ve Crystal Palace’dan Wilfred Zaha da ilk turda kozlarını paylaşacak.

ePremier League Invitational’da maçlar bugün Türkiye saatiyle 14:00 itibarıyla başlayacak. Maçları Premier League’in yayıncısı SkySports’un YouTube ve Twitch kanallarının yanı sıra Football Daily isimli YouTube kanalı üzerinden takip etmek de mümkün olacak.

Formula 1 ve NBA gibi organizasyonlar, kısa süre içinde gerçek katılımcılarını sanal ortamda buluşturmayı başarmıştı. EA Sports ise Avrupa’nın önemli takımlarını bir FIFA 20 turnuvasında bir araya getirmişti. Premier League, futbolcuların yanına diğer ünlü isimleri de ekleyerek bu farklı deneyime biraz daha değişik bir bakış açısı kazandırıyor.

İLGİLİ HABERLER