EğlenceTeknoloji

NBA’in yıldızları NBA 2K turnuvasında mücadele edecek

nba 2k

Profesyonel NBA oyuncularının birbirlerine karşı mücadele edeceği ve maçların televizyondan yayınlanacağı sanal bir basketbol turnuvasının düzenleneceğine dair haberler kısa süre önce gündeme gelmişti. Beklenen resmi duyuru sonunda NBA tarafından yapıldı. NBA 2K Oyuncu Turnuvası adını taşıyan organizasyon, cuma günü oynanacak maçlarla başlayacak.

Turnuvada hâlihazırda NBA’de oynayan 16 basketbolcu kozlarını paylaşacak. Turnuvanın maçları ABD’de ESPN ve ESPN 2 tarafından yayınlanacak. 11 Nisan’da oynanacak final maçı da ESPN’de gösterilecek. Turnuvanın kazananı 100 bin dolarlık para ödülünü seçtiği bir hayır kurumuna koronavirüsle mücadeleye destek için bağışlayabilecek.

Turnuvanın 16 katılımcısının seri başı sıralaması NBA ve NBA Oyuncular Birliği tarafından oyuncuların NBA 2K’daki reytingleri ve ligdeki sürelerine göre belirlendi. Sıralama şu şekilde oluştu:

1. Kevin Durant, Brooklyn Nets (96)
2. Trae Young, Atlanta Hawks (90)
3. Hassan Whiteside, Portland Trail Blazers (87)
4. Donovan Mitchell, Utah Jazz (87)
5. Devin Booker, Phoenix Suns (86)
6. Andre Drummond, Cleveland Cavaliers (85)
7. Zach LaVine, Chicago Bulls (85)
8. Montrezl Harrell, LA Clippers (85)
9. Domantas Sabonis, Indiana Pacers (85)
10. Deandre Ayton, Phoenix Suns (85)
11. DeMarcus Cousins (81)
12. Michael Porter Jr., Denver Nuggets (81)
13. Rui Hachimura, Washington Wizards (79)
14. Patrick Beverley, LA Clippers (78)
15. Harrison Barnes, Sacramento Kings (78)
16. Derrick Jones Jr., Miami Heat (78)

Turnuvadaki her maç ESPN veya ESPN 2’nin yanı sıra NBA.com, Facebook, Twitch, Twitter ve YouTube’da yayınlanacak. Açıklanan listede göze ilk olarak seri başı Kevin Durant çarpıyor. All-Star oyuncular Donovan Mitchell, Trae Young ve Devin Booker’ın yanı sıra 2020 All-Star Smaç Yarışması’nın şampiyonu Derrick Jones Jr. da turnuvanın katılımcıları arasında bulunuyor.

Operation Sports’un haberine göre, oyuncular NBA 2K turnuvasına başlamadan önce sekiz takım seçecek ve her takımı sadece bir defa kullanabilecek. İlk iki turda tek maçlı eleme sistemi uygulanacak. Yarı final ve finalde ise üç maçın ikisini kazanan eşleşmenin galibi olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER