EğlenceTeknoloji

NBA oyuncuları kozlarını NBA 2K turnuvasında paylaşacak

nba 2k

NBA uzun süredir resmi bir e-spor ligine sahip. Bu ligde NBA’de mücadele eden takımların önemli bir kısmı temsil ediliyor. NBA’in durdurulduğu ve gerçek basketbola ara verilen bu dönemde, gerçek basketbolcular oyun konsollarının başına geçecek gibi görünüyor. Yahoo Sports muhabiri Chris Haynes, 16 oyuncunun mücadele edeceği ve 10 gün boyunca sürecek NBA 2K turnuvasında gerçek basketbolcuların kozlarını paylaşacağını belirtti. Bu turnuva, ABD’de ESPN tarafından yayınlanacak.

Dünyadaki hemen hemen tüm spor organizasyonları durmuş vaziyette. Bu nedenle hem spor kanalları yayınlayacak içerik arıyor hem de sporculara bir aktivite gerekiyor. NASCAR ve Formula 1 gibi motor sporları organizasyonları, hemen e-spor alanına geçiş yapmıştı. NBA de kısa sürede bu furyaya katılacak hâle gelmiş gibi görünüyor.

NBA’in durdurulmasından bu yana e-spor liginde de herhangi bir hareket söz konusu değil. Ancak Phoenix Suns gibi bazı NBA takımları, sosyal medya hesaplarından NBA 2k’da oynanan maçları bir süredir yayınlıyor. Gerçek basketbol yıldızlarını da işin içine dahil etmek, bu yayınları daha ilgi çekici hâle getirebilir.

Haynes’in paylaşımına göre, NBA’de son iki sezonun neredeyse tamamını kaçıran DeMarcus Cousins, turnuvada mücadele edecek. Diğer katılımcıların kim olduğu konusunda ise ortada henüz somut bir bilgi bulunmuyor.

Giannis Antetokounmpo, Paul George, LeBron James ve Anthony Davis gibi yıldız isimler geçmiş yıllarda NBA 2K oyunlarının kapaklarında boy göstermişti. Bu isimlerin turnuva için konsol başına geçmesi, şüphesiz yayınlara olan ilgiyi artıracaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER