BilimEğlence

Utah Jazz oyuncusunun koronavirüs testi pozitif çıktı, NBA sezonu durduruldu

koronavirüs

ABD Ulusal Basketbol Ligi veya daha yaygın olarak bilinen kısaltmasıyla NBA, ikinci bir karara kadar durduruldu. NBA yönetimi, söz konusu kararı Utah Jazz oyuncusu Rudy Gobert‘e yapılan COVID-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle aldı. Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, NBA’in bu ara dönemde küresel koronavirüs salgınıyla ilgili olarak atılacak yeni adımları belirleyeceği ifade edildi.

Karar alındığında Utah Jazz, Oklahoma City Thunder karşılaşması için Oklahoma City’deydi. Oyuncular ve seyirciler salondayken söz konusu karar duyuruldu. NBA yönetiminden yapılan açıklamada, COVID-19 testi pozitif çıkan Rudy Gobert’in salonda olmadığı belirtildi.

Maçla ilgili erteleme kararının alınma süreciyse adeta herkesin gözü önünde gerçekleşti. Maçı izlemek için ekranlarının karşısına geçenler, maçın hakemlerinin durumu takımların koçları ve salon yöneticileriyle değerlendirmesine şahit oldu. Maçın ertelenmesiyle ilgili olarak salonda yapılan anonsta “görülmemiş koşullar” ifadesi kullanılırken, izleyicilere “hepiniz güvendesiniz” mesajı da verildi.

NBA’de geçtiğimiz gecenin fikstüründeki altı maçtan dördü tamamlanırken, Oklahoma City Thunder – Utah Jazz müsabakası dışında bir maç daha oynanamadı. Sacramento Kings ve New Orleans Pelicans arasındaki maç da, Pelicans oyuncularının soyunma odasından çıkmayı kabul etmemesi nedeniyle ertelendi. Pelicans oyuncularının maçın hakemlerinden Courtney Kirkland’in pazartesi günü Utah Jazz ve Toronto Raptors arasındaki maçta da görev yapmasından dolayı sahaya çıkmayı istemedikleri belirtildi.

https://twitter.com/ggunlerden/status/1237916213801619457?s=21

Koronavirüs teşhisi konulan Utah Jazz oyuncusu Rudy Gobert, hafta başında takımının düzenlediği basın toplantısında salgına gösterilen tepkiyi “abartılı” bulduğunu söylemişti. Fransız oyuncu, toplantının bitişinde de önündeki tüm mikrofon ve kayıt cihazlarına dokunarak konuyla dalga geçmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER