EğlenceTeknoloji

FIFA 20 turnuvası gerçek futbolcuları bir araya getirecek

fifa 20

EA Sports, koronavirüs salgınından etkilenenler için yardım toplayan kuruluşlara maddi destek sağlamak amacıyla bir FIFA 20 turnuvası düzenliyor. Avrupa’nın bazı önemli takımlarının da katkıda bulunduğu bu turnuvada gerçek futbolcular kozlarını sanal ortamda paylaşacak.

“Stay and Play Cup” (Kal ve Oyna Kupası) olarak adlandırılan turnuvadaki maçlar, EA’in Twitch kanalında yayınlanacak. Turnuvaya Real Madrid, Liverpool, Chelsea, Manchester City, Borussia Dortmund, Paris Saint-Germain ve Ajax gibi önemli takımlar katılacak.

Turnuvanın asıl eğlencesi ise bu takımlarda forma giyen futbolcuların birbirleriyle sanal ortamda maç yapacak olması. Örneğin Liverpool ve Manchester City maçında Liverpool’u Trent Alexander-Arnold, Manchester City’yi ise Benjamin Mendy kontrol edecek.

Futbol, diğer pek çok spor gibi, koronavirüs karantinası döneminde kısa süre içinde sanal ortama taşınmıştı. Örneğin, Michail Antonio ve Ryan Sessegnon gibi futbolcular arasındaki sanal maç çok sayıda kişi tarafından izlenmişti. La Liga tarafından düzenlenen FIFA turnuvasının kazananı ise Marco Asensio’nun kontrol ettiği Real Madrid olmuştu. 180 binden fazla kişinin izlediği bu turnuvada koronavirüs yardım fonları için yaklaşık 150 bin avro para toplanmıştı. NBA’in gerçek oyuncuların katılımıyla düzenlediği NBA 2K20 turnuvası da hâlâ devam ediyor.

EA’den yapılan açıklamada, yeni FIFA 20 turnuvası ile insanların oyunlar aracılığıyla sevdiklerine bağlanmaya teşvik edilmesinin hedeflendiği belirtildi. Şirket, Global Giving tarafından oluşturulan koronavirüs destek fonuna da 1 milyon dolar bağışladığını açıkladı.

İLGİLİ HABERLER