Eğlence

Formula 1’de pilotların mücadelesi sanal yarışlarda sürüyor

formula 1

Küresel koronavirüs salgını, tüm dünyada spor etkinliklerinin neredeyse tamamının askıya alınmasına sebep olmuş durumda. Bu etkinliklerden birisi de Formula 1. Şu an için mayıs ayına kadar olan yarışları iptal edilen Formula 1’in sürücüleri, bunun yerine sanal ortamda birbirleriyle rekabet ediyor.

F1 Esports Virtual Grand Prix Series’de sürücüler, F1 2019’un PC versiyonu üzerinden birbirleriyle yarışmaya başladı. Serinin ilk yarışı, geçtiğimiz akşam sanal olarak gerçekleşen sanal Bahreyn GP’si oldu.

14 turluk yarışta sürücülerin kalkış pozisyonları, sanal sıralama turları sonrasında belirlendi. F1’in resmi Facebook, Twitch ve YouTube kanalları üzerinden de yayınlanan yarışın kazananı, Renault’nun test pilotu Guanyu Zhou oldu.

Mayıs ayına kadar normalde yarış olması gereken her hafta sonunda sanal GP’ler düzenlenecek. Bu sanal GP’ler, gerçek yarışın düzenlenmesi planlanan yerleri temsil edecek. Yarışsız hafta sonlarında ise özel etkinlikler düzenlenecek ve F1 hayranları ile pilotların birlikte oyun deneyimi yaşaması sağlanacak.

Sanal yarışların sadece eğlence amacıyla düzenlendiğini belirtmekte fayda var. Bu yarışların sonunda pilotlara gerçek şampiyona puanı eklenmeyecek. Bazı sürücülerin bu tarz oyunlara daha aşina olduğu gerçeğini de göz önünde bulunduran Formula 1 yönetimi, sanal yarışlarda tüm sürücülere aynı performansa sahip ve hasarları düşürülmüş otomobiller sunuyor. Tamamen tecrübesiz sürücüler çekiş kontrolünden ve kilitlenmeyen frenlerden de yararlanabiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER