Eğlence

F1 Avustralya GP 2020 koronavirüs nedeniyle iptal edildi (güncellendi)

f1 avustralya gp 2020

Formula 1‘de yeni sezon, önümüzdeki hafta sonu Melbourne’de gerçekleştirilecek Avustralya yarışı ile başlayacaktı. Ancak küresel koronavirüs salgını, dünya çapındaki pek çok etkinlik gibi F1’i de vurdu. F1 Avustralya GP 2020, koronavirüs endişesi nedeniyle iptal edildi.

Yarışın iptal edilme ihtimaline dair işaretler, geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. F1 takımlarından McLaren’in çalışanlarından birinde koronavirüs tespit edilmiş, bunun üzerine de McLaren yarıştan çekildiğini açıklamıştı. Ancak F1 ve Avustralya GP yönetimi, bu duruma rağmen bir iptal kararı almamıştı.

F1 ve Avustralya GP yönetiminin tavrının değişmesinde Melbourne’ün bağlı bulunduğu Victoria eyaletinin aldığı karar etkili olmuşa benziyor. Victoria Eyaleti Başbakanı Daniel Andrews, halk sağlığı sebebiyle 100 bin kişinin yerinde takip edeceği yarışa seyirci alınmayacağını açıklamıştı.

Bu kararın ardından bir basın toplantısı düzenleyen Avustralya Grand Prix Corporation Başkanı Paul Little, yarışın iptal edildiğini duyurdu. İptal kararından dolayı yarışseverlerden özür dileyen Little; sağlık ve güvenliğin takımlar, insanlar ve genel toplum için öncelikli olduğunu dile getirdi.

F1 Avustralya GP 2020 için alınan iptal kararının ardından yeni sezonun ne zaman başlayacağı da belirsiz hâle geldi. Çin GP için erteleme kararı alan yetkililer, Bahreyn GP’nin de seyircisiz olarak gerçekleştirilmesine karar vermişti. Vietnam GP için henüz bir karar alınmasa da, mevcut tabloda bu yarışın düzenlenmesinin de zor olduğu ve sezonun 4-7 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek Azerbaycan GP’ye kadar başlamayabileceği  konuşuluyor.

Güncelleme: Formula 1 yönetimi, bir açıklama yaparak Bahreyn ve Vietnam GP’lerinin de ertelendiğini duyurdu. Formula 1 yönetimi ve FIA, şampiyonanın mayıs ayının sonunda başlamasının öngörüldüğünü, ancak Avrupa’da artan vakalar nedeniyle bu kararın düzenli olarak yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER