Ulaşım

Pioneer’dan üç yeni kablosuz CarPlay sistemi

pioneer carplay android auto

pioneer carplay android auto

Pioneer JVC Kenwood ile iş birliğine giderek, CarPlay ve Android Auto destekli üç adet araç içi bilgi ve eğlence sistemi çıkarıyor.

Pioneer; AVIC-W8400NEX, AVIC-W6400NEX ve AVIC-W4400NEX modellerinin her birisinin herhangi bir dönüşüme ihtiyaç duymadan FLAC dosyalarını destekleyen ilk sistemler olduğunu söylüyor. Ayrıca hem Android Auto hem de Apple CarPlay’e kablosuz ya da USB bağlantısı üzerinden bağlanabilen ilk modeller olduğuna da dikkat çekiyor.

AVIC-W8400NEX’te 7 inç kapasitif dokunmatik ekran bulunurken, AVIC-W6400NEX 6.2 inç kapasitif dokunmatik ekran, AVH-W4400NEX ise 7 inç dirençsel dokunmatik ekran içeriyor. Sistemlerin her biri hem Google Asistan hem de Siri’yi destekliyor. Ayrıca Bluetooth veya Wi-Fi üzerinden kablosuz ya da Lightning üzerinden kablolu biçimde işleyebiliyor.

Ayrıca bu cihazlar sayesinde akıllı ev cihazlarınızı da kontrol edebilirsiniz. Garaj kapısı, kilitleri ve ışıklar bunların arasında bulunuyor.

Ne var ki, bu sistemler pek de ucuza gelmiyor. AVIC-W8400NEX 1200 dolarlık fiyat etiketine sahipken, AVIC-W6400NEX 800 dolar ve AVH-W4400NEX 700 dolar fiyat etiketiyle satışa sunuldu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER