Teknoloji

Photoshop CC iPad uygulamasının beta testi için kayıtlar açıldı

photoshop cc ipad

Adobe kısa süre önce Photoshop deneyimini tüm yönleriyle iPad Pro’ya taşıma sözü vermişti. Uygulama için kapalı bir beta süreci başlatacak olan şirket, bunun için başvuru toplamaya başladı. Photoshop CC iPad uygulamasının beta testine dahil olmak isteyenlerin bu konudaki isteklerini açık biçimde anlatmaları gerekiyor.

Apple uzun süredir iPad Pro’ları çağımızın bilgisayarları olarak tanımlıyor. Ancak bu tanımlama, henüz tüm kullanıcıları kucaklayabilmiş değil. Apple’ın tanımına mesafeli yaklaşanların bugüne kadar ortaya koydukları en önemli argüman ise iPad Pro’da Photoshop desteğinin bulunmamasıydı.

Hem profesyonellerin bir numaralı tercihi olan hem de piyasadaki en popüler fotoğraf düzenleme aracı olan Photoshop’un eksikliği, Apple’ın tasarım profesyonellerine yönelik bir cihaz olarak tanımladığı iPad Pro için büyük bir handikap niteliği taşıyordu. Bu boşluğu doldurmak için çeşitli alternatifler sunulsa da, bunların hiçbiri tam anlamıyla aranan kan olamamıştı.

Photoshop CC iPad uygulamasının demosu geçtiğimiz ekim ayında gerçekleştirilmişti. Adobe’nin vadettiği özellikler pek çok iPad Pro sahibini heyecanlandırmış, Photoshop deneyiminin dokunmatik ekrana uyarlanmış versiyonu için merak uyandırmıştı. O dönemde teknik detaylara pek fazla girmeyen Adobe, şimdi de bu tutumunu sürdürüyor. Şirket, uygulamayı tanımak isteyenlere beta sürecine dahil olma çağrısında bulunuyor. Uygulamanın kesin yayın tarihi konusunda bilgi verilmese de, 2019 bitmeden yayınlanması kesin görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER