Manşetler

Adobe Photoshop CC iPad uygulaması 2019’da yayınlanacak

adobe photoshop cc ipad

Adobe‘nin masaüstündeki deneyimi eksiksiz olarak iOS’e taşıyacak bir Photoshop uygulaması geliştirmesi, tasarımcılar ve sanatçılar tarafından ilk iPad‘in çıktığı günden bu yana bekleniyor. Rakipleri bu boşluğu doldurmak adına çeşitli alternatifler sunsa da, hiçbiri Photoshop kullanıcılarının istediği gerçek Creative Cloud entegrasyonunu sağlayamamıştı. Adobe Photoshop CC iPad uygulamasıyla bu beklentiye sonunda doğrudan yanıt veriyor.

Uygulamanın duyurusu Los Angeles’ta gerçekleşen Adobe MAX konferansında yapıldı. Adobe daha önceki mobil Creative Cloud ürünlerinde Photoshop’un belli özelliklerini iOS kullanıcılarına sunmaya odaklanmıştı. Photoshop Express, Sketch, Mix ve Fix gibi uygulamaların hepsinde mobil cihazların donanımları nedeniyle performans tavanları mevcuttu. Adobe modern akıllı telefon ve tabletlerin Photoshop için masaüstüyle eş seviyede deneyim sağlayacak kadar güçlü olduğuna dikkat çekiyor.

Uygulamanın demosunu da gerçekleştiren Adobe, çok katmanlı ve büyük bir PSD dosyasını iPad Pro’da efektleri gerçek zamanda uygulayıp düzenlemeleri gerçek zamanlı yaparak işledi. Uygulama ve Apple Pencil arasındaki entegrasyon sayesinde silme ve çoğaltma gibi işlemlerin kolaylıkla yapılabildiği ifade edildi.

Tıpkı masaüstünde olduğu gibi, iPad üzerinde de kullanıcılara tam teşekküllü bir araç çubuğu ve katman yönetimi arayüzü bulunuyor. Uygulamanın yetenekleri ise iPad’in boyutuna ve dokunmatik ekranına uygun hâle getirilmiş bu arayüzde sunulsa da, arayüzün uzun süredir masaüstünde Photoshop kullananların kas hafızasını pek zorlamayacağı görülüyor.

Adobe Photoshop CC iPad uygulamasıyla yapılan düzenlemeler Creative Cloud üzerinden Photoshop’un masaüstü versiyonuyla eş zamanlanıyor. Her iki uygulama aynı kod tabanını paylaştığı için uygulamalar arası geçişlerde ekstra bir işlem yapmaya gerek kalmıyor. Bu pürüzsüz eş zamanlama, Creative Cloud ekosistemindeki yeni parçalardan biri olan Cloud Documents (Bulut Belgeleri) özelliğiyle sağlanıyor.

Adobe Photoshop CC iPad uygulaması yola küçük bir özellik setiyle çıkacak

Adobe Photoshop CC iPad uygulaması 2019’da yayınlanacak. Uygulamanın ilk sürümünün mümkün olduğunca kısa sürede yayınlanması için ilk etapta kısıtlı bir özellik seti sunulacak. Photoshop CC iPad uygulamasının yetenekleri zaman içinde artacak. Ancak şirket bunun için henüz bir takvim açıklamış değil. Adobe dileyen kullanıcılarına e-posta yoluyla bültenler göndererek gelişim süreci hakkında bilgi verecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER