Teknoloji

Patreon Lens ile içerik sahipleri ve destekçilerini yakınlaştırıyor

patreon lensPatreon Lens adını verdiği yeni özelliğini geçtiğimiz yıl duyurmuştu. Lens, duyurudan yaklaşık 8 ay sonra faaliyete geçti. Snapchat’in hikaye özelliğini hatırlatan bir platform olan Lens, içerik oluşturucularına fotoğraf ve videolarını destekçileriyle paylaşma imkanını sunuyor.

İlk etapta ayrı bir servis olarak kısıtlı katılımla bir beta testinden geçen Lens, Patreon’un mobil uygulamasında yerini aldı. Patreon kullanan içerik oluşturucularının telefonları üzerinden Lens’e yükledikleri fotoğraf ve videolar, 24 saat sonra otomatik olarak kaybolacak. Telefonunda Patreon uygulaması bulunanlar, destekledikleri kişilerin paylaşımlarından bir bildirimle haberdar edilecek.

Patreon’u kullanan pek çok içerik oluşturucusu, çalışmalarını destekçileriyle çeşiti yollarla paylaşıyor. Lens, bu paylaşımı YouTube ve Discord gibi mecraları kullanmayan içerik sahipleri için de kolaylaştırıyor.

Patreon’un iş geliştirmeden sorumlu başkan yardımcısı Brent Horowitz, Lens ile içerik oluşturan kreatif kişilerin destekçilerine çalışmalarının perde arkasını gösterebileceklerini belirtti ve bunun çok değerli bir armağan olduğunu dile getirdi. Horowitz, Lens’in kreatif süreci paylaşmanın en kolay yollarından biri olduğunun altını çizdi.

Yapılan paylaşımların kaybolması da, içerik oluşturucularının paylaşımları için ekstra bir çaba sarfetmemesi amacına hizmet ediyor. Patreon böylelikle dikkatin kreatif sürecin dışına çıkmamasının amaçlandığının altını çiziyor.

Patreon Lens ile fotoğraf ve video paylaşımı servislerine rakip olmayı amaçlamıyor

Patreon Lens ile fotoğraf ve video paylaşımı servisleri konusunda mevcut servislere rakip olmak gibi bir amaç gütmüyor. Brent Horowitz de yaptığı açıklamada bu durumun altını çizdi. Lens, şu an için Patreon’un kreatif kitlesinin destekçileriyle etkileşimini kolaylaştıracak bir araç niteliği taşıyor.

İLGİLİ HABERLER