Teknoloji

Oppo Reno 4 serisi şimdiden mağazalarda görüldü

Oppo Reno 4 sızıntısı çift ön kamerayı gösteriyor
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Reno 4 serisi önümüzdeki cuma günü resmen gözler önüne çıkacak. Yeni akıllı telefonlar bazı kamera iyileştirmelerinin ve hızlı şarj özelliğinin yanında 5G desteğini de kullanıcılara getirecek.

Resmi duyuru için geri sayımda sona yaklaşılırken, Reno 4 serisiyle ilgili sızıntılar da hâlâ sürüyor. Bu sızıntıların en yenisinde Reno 4 ve Reno 4 Pro’nun Çin’de satılacakları mağazalarda müşterilerini beklemeye başladığı görülüyor. Üç arka kamera taşıyan iki telefonun tasarımlarının hemen hemen aynı olduğu da son sızıntı sayesinde bir kez daha fark ediliyor.

Oppo bu seride her iki modelde de kavisli ekranı tercih ediyor. Şirket, Reno 3 serisinde sadece Pro modelde kavisli ekrana yer vermişti. Reno 4 ve Reno 4 Pro’yu ayırt etmenin en önemli yolu ise ekranın sol üst köşesine bakmak olacak. Reno 4’te ekranın sol üst köşesinde iki adet ön kamera yer alıyor. Reno 4 Pro’da ise sadece tek ön kamera bulunuyor.

Her iki telefonun kalbinde de Qualcomm Snapdragon 765G işlemci yer alıyor. Buna ek olarak, iki versiyonda da bu işlemciye 8 veya 12 GB RAM eşlik edeceği konuşuluyor. Oppo’nun standart Reno 4 için de 12 GB RAM seçeneği sunmasının ilginç bir tercih olduğu söylenebilir.

Reno 4 serisinin üyeleri arasındaki esas farkı ekran ve kamera sistemleri oluşturacağa benziyor. Reno 4 Pro’da 90Hz yenileme hızına sahip AMOLED bir ekranın tercih edildiği biliniyor. Optik görüntü sabitleme özelliğine sahip 48 megapiksel ana kamera, düşük ışıkta çekim yapabilen 12 megapiksel kamera ve 13 megapiksel telefoto kameranın sistemi tamamlaması bekleniyor.

Oppo Reno 4 ise yenileme hızı 60Hz olan bir ekranla gelecek. 48 megapiksel ana kamerada optik görüntü sabitleme özelliği bulunmuyor. 13 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü sistemi tamamlıyor. Her iki telefonda da 65W hızlı şarj desteğinin bulunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER