Teknoloji

Yakında beklenen Oppo amiral gemisi Find X5 Pro ile ilgili daha fazla detay ortaya çıktı

oppo find x5 pro

Ocak ayında, Oppo’nun yakında piyasaya çıkacak ve Oppo Find X5 Pro adını taşıyacağı tahmin edilen amiral gemisi telefonuna ilk bakışı atmıştık. Son olarak WinFuture‘dan gelen yeni bir sızıntı, bu telefonundan hem tasarım hem de teknik özellikler açısından ne beklememiz gerektiğine dair oldukça sağlam bir tablo sunuyor.

Önceki sızıntıda belirtildiği gibi; WinFuture, Find X5 Pro’nun Snapdragon 8 Gen 1 işlemciyle birlikte geleceğini belirtiyor. Birinci sınıf CPU’nun yanı sıra bir Qualcomm Adreno 730 grafik yongası, 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama gibi özellikler bu telefonda bekleniyor. Ayrıca cihazın, 3216 x 1440 piksel çözünürlüğe ve 120 Hz yenileme hızına sahip 6.7 inç AMOLED ekrana sahip olduğu söyleniyor. WinFuture, telefonun 80W hızlı şarj etme özelliklerine ek olarak 5.000 mAh pille birlikte gelebileceğini de öne sürüyor.

Cihazda 32MP ön kamera bulunma ihtimali varken, arkada üç kameranın bulunduğu belirtiliyor: 50MP ana kamera, 50MP geniş açılı kamera ve 13MP telefoto kamera. Ayrıca telefonun arka kamerasında, Oppo’nun kendi bünyesinde geliştirdiği ve görüntü işleme için kullanılan NPU’suna atıfta bulunan “Powered by MariSilicon X” yazan bir metin var. Bu, yalnızca cihazın ayarlarında belirtilen MariSilicon X‘i gösteren geçen ayki sızıntıyı doğruluyor.

Telefonun fiyatlandırma bilgileri henüz onaylanmadı, ancak WinFuture 1,200 avro üzerindeki bir yurt dışı fiyat etiketi öngörüyor. Selefi Find X3 Pro gibi, Find X5 Pro’nun da Avrupa’da piyasaya çıkması bekleniyor.

Şimdiye kadar Oppo Find X5 Pro, OnePlus 10 Pro‘ya çok benziyor gibi görünüyor. Bu geçen yıl açıklanan ve OnePlus’ın Oppo’nun bir alt markası olacağı stratejisi göz önünde bulundurulduğunda mantıklı. OnePlus 10 Pro, ocak ayında Çin’de piyasaya sürüldü, mart ayında diğer ülkelerde de satışa çıkacağı tahmin ediliyor. Bu telefon Snapdragon 8 Gen 1 işlemci, 6,7 inç ekran ve 80W şarj desteği ile birlikte geliyor. OnePlus 10 Pro gibi, Find X5 Pro’nun da İsveçli kamera üreticisi Hasselblad ile ortaklaşa oluşturulmuş bir kamera sistemine sahip olması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER