Manşetler

Oppo Find X5 Pro bu sefer gerçek hayattan fotoğraflarda görüldü

oppo find x5 pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oppo Find X5 Pro’nun önümüzdeki mart ayına kadar küresel ülke pazarlarında resmiyet kazanması bekleniyor. Find X5 ve Find X5 Lite gibi diğer modellerin de Pro modeliyle birlikte tanıtılması muhtemel görünüyor. Coolapk üzerinde ortaya çıkan yeni bir sızıntı, Find X5 Pro modelinin gerçek hayattan bazı fotoğraflaırnı içeriyor. Ayrıca bu sızıntı cihazın temel özelliklerini de ortaya çıkarıyor.

Çin sitesinde ortaya çıkan görüntüler, cihazın ön ve arka taraflarını gözler önüne seriyor. Ancak görüntülerde telefonun üst ve alt bölgeleri yer almıyor. Cihazın üstünde yer aldığı belirtilen CPH2305 model numarası, görüntülerin cihazın küresel varyantına ait olduğunu gösteriyor. Bu model numarası daha önce Aralık 2021’de, Endonezya telekom sertifika kurumu ve TKDN kayıtlarında da tespit edilmişti.

Tasarıma gelince, Find X5 Pro’nun ön tarafında, üst orta konumunda bir delik bulunan kavisli bir ekran var. Cihazın arka tarafında, içinde “powered by MariSilicon” yazısı bulunan ve alışılmadık şekilli bir kamera modülü bulunuyor. Telefonun arkasının sağ köşesinde Oppo ve Hasselblad markaları yer alıyor.

Geçen yıl OnePlus, OnePlus 9 serisinde optimize edilmiş fotoğrafçılık deneyimi sağlamak için Hasselblad ile birlikte çalışmıştı. OnePlus, 2021 ortalarında Oppo ile birleştirildi. Bu nedenle, önümüzdeki dönemde çıkacak Oppo amiral gemisi telefonların da Hasselblad markasını taşıyabileceği görülüyor.

Sızıntı, Oppo Find X5 Pro modelinin 2K çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı sunan bir AMOLED LTPO 2.0 ekrana sahip olduğunu ortaya koyuyor. Ayrıca cihaz, 32 megapiksel Sony IMX709 ön kameraya sahip olacak. Arkadaki kamera grubu içinde OIS destekli 50 megapiksel Sony IMX766 ana kamera bulunuyor. 50 megapiksel Sony IMX766 ikincil lens ve 13 megapiksel Samsung S5K3M5 üçüncü kamera ile bu grup tamamlanıyor.

Find X5 Pro içinde, Snapdragon 8 Gen 1 yonga seti ve 5000 mAh kapasiteli pil barındıracak. Bu pil, 80W hızlı şarj ve 50W kablosuz şarj desteği taşıyacak. Cihaz 12 GB RAM, 3 GB sanal RAM, 256 GB dahili depolama ve ColorOS 12.1 ile birlikte satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER