Teknoloji

Opera Mini 6.5 ve Opera Mobile 11.5 güncellemeleri yayınlandı

Akıllı telefonunuzda gelen varsayılan mobil internet tarayıcısından sıkıldıysanız, Opera Mini bir alternatif olarak sizi bekliyor. Bu mobil internet tarayıcısının yeni versiyonu yayınlandı. 6.5 numaralı yeni versiyon iPhone, iPad, BlackBerry ve Java destekli telefonlarda çalışıyor. Symbian S60 akıllı telefon kullanıcıları ise Opera Mobile 11.5 seçeneğinden yararlanabilir.

Söz konusu güncellemeyle birlikte gelen en büyük yenilik kullanıcıların veri kullanımını takip edebilmesi. Böylelikle telefon şirketinizden gelebilecek yüksek miktarlı faturaların da önüne geçilmiş olacak. Opera yeni versiyonun veri kullanımında yüzde 90 oranında tasarruf sağlayabileceğini iddia ediyor. Bu web tarayıcısı o kadar hızlı ki, Opera 3G bağlantısına ihtiyaç duymadan bile iyi bir gezinme deneyimi yaşanacağını iddia ediyor. İnternet tarayıcısı hem toplam hem de geçici bir süre için veri kullanımını takip altına alıyor.

Yeni versiyonların adres alanında bir yıldız ikonu da yer alıyor. Bu yıldız ikonu sayesinde favori web siteleri yeni hızlı çevirme kısayollarına hızlı bir şekilde ekleniyor. Böylelikle sık kullanılan web sitelerine daha pratik şekilde erişiliyor. Hızlı çevirme kısayolları dokuz favori sitenin ikonlarını barındıracak şekilde tasarlanmış ve her bir favori siteye karşılık gelen numarayı telefon üzerinden tuşlayarak o siteye gitmek mümkün.

Opera Mini’nin iOS versiyonu App Store üzerinden indirilebilir durumda. Symbian versiyonu da Opera’nın web sitesi üzerinden indirilebilir.

İlgili – Opera Mini

İLGİLİ HABERLER