Teknoloji

OnePlus Z benchmark testinden Snapdragon 765 ile geçti

Gelecek yıl beklenen OnePlus 8 Lite ile ilgili yeni bir sızıntı

OnePlus Z hakkındaki dedikodular çok uzun süredir etrafta dolaşıyor. Son çıkan haberlerde telefonun tanıtımı için temmuz ayı işaret edilmişti. İnternete sızan bir Geekbench benchmark testi sonucu, merakla beklenen telefonla ilgili yeni detaylar veriyor.

Akıllı telefon testten tek çekirdekte 612, çok çekirdekte ise 1955 puan alıyor. Puanlar ve sonuç sayfasındaki anakart bilgileri, OnePlus Z’nin kalbinde Qualcomm Snapdragon 765G işlemcinin bulunduğunu gösteriyor. Çıkan ilk haberlerde telefonda MediaTek’in Dimensity serisi işlemcilerinden birinin tercih edileceği belirtilse de, daha sonrasında OnePlus’ın yeniden Qualcomm’a döndüğü iddia edilmişti.

Benchmark testinin sonuç sayfasında OnePlus Z’yle ilgili başka bilgiler de yer alıyor. Akıllı telefonun kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkacağı ve Snapdragon 765G’ye 12 GB RAM’in eşlik edeceği de sonuç sayfasında görülüyor. OnePlus’ın bellek kapasitesi için başka seçenekler de sunması sürpriz olmayacaktır.

oneplus z

OnePlus Z uzun süredir konuşulsa da, henüz telefonun tasarımını gösteren net bir sızıntı ortaya çıkmış değil. Ancak tasarım taslağında telefonun ön kamerasının ekranın ortasındaki deliğe yerleştirildiği ve cihazın arkasında üçlü bir kamera sisteminin bulunduğu görülmüştü. Ekranda AMOLED bir panelin tercih edilmesi ve yenileme hızının da 90Hz olması beklentiler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER