Teknoloji

OnePlus Z için oklar temmuz ayını işaret ediyor

oneplus z

OnePlus‘ın 14 Nisan’da düzenlediği etkinlikte OnePlus 8 ve 8 Pro modelleriyle birlikte uzun süre boyunca “OnePlus 8 Lite” olarak anılan OnePlus Z modelini de tanıtması bekleniyordu. Ancak bu beklenti gerçeğe dönüşmemiş ve OnePlus’ın “uygun fiyatlı” telefonu gözler önüne çıkmamıştı. Şimdi ise OnePlus Z’nin tanıtım tarihi için yeni bir iddia ortaya atıldı.

Duyumcu Max J’in iddiasına göre, OnePlus Z’yle tanışmak için temmuz ayını beklemek gerekiyor. Bu zamanlarda pek çok şeyde olduğu gibi, Z’nin gecikmesinden de koronavirüs salgını sorumlu tutuluyor. Ancak bu noktada OnePlus’ın şimdiye kadar Z için resmi bir işaret vermediğini de hatırlatmak gerekiyor.

OnePlus Z’nin şirketin Snapdragon işlemciyi tercih etmeyeceği ilk telefon olacağı iddia ediliyor. Akıllı telefonun kalbinde MediaTek’in 5G uyumlu Dimensity 1000L işlemcisinin bulunacağı belirtiliyor.

OnePlus Z’nin Max J tarafından paylaşılan şablonunda ön kameranın ekranın orta kısmında bulunması dikkat çekiyor. OnePlus 8 ve 8 Pro’da ön kamera ekranın sol üst köşesinde yer alıyor. Kameranın ekrandaki deliğe yerleştirilmesi konusunda ise bir değişiklik söz konusu olmayacak gibi görünüyor.

OnePlus Z, OnePlus’ın uzun bir aradan sonra orta segmente dönüşünü müjdeliyor. OnePlus X’in ardından uzun süre boyunca orta segmentte şansını denemeyen şirket, amiral gemisi telefonlarının fiyatlarının artmasıyla birlikte portföyünü çeşitlendirmeye karar vermişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER