Manşetler

OnePlus 8 Pro tanıtıldı: 120 Hz ekran, dört arka kamera

oneplus 8 serisi

Aylardır gördüğümüz sızıntıların ve ipuçlarının ardından, OnePlus en sonunda OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro’nun duyurusunu gerçekleştirdi. Her iki telefon da Qualcomm’un en yeni Snapdragon 865 yonga set ile çalışıyor. Ancak daha büyük boyutlu OnePlus 8 Pro modeli büyük bir ekran ve daha gelişmiş kamera özellikleriyle birlikte geliyor.

OnePlus geçen yıl OnePlus 7 Pro modeliyle birlikte 90Hz ekran özelliğini sunmuştu. 2020 yılında 120Hz yenileme hızlı bir ekrana geçiş yapıyor. Böylelikle Samsung’un bu yıl Galaxy S20 serisi telefonlarında sunduğu ekran özelliği ile aynı seviyede bir özellik sunuluyor. 6.78 inç, 1440 x 3168 piksel çözünürlüklü Fluid AMOLED 120Hz ekran ile daha pürüzsüz geçişler, kaydırma ve Android içinde daha akışkan bir gezinti sağlanıyor. Hatta OnePlus ekranın hem önüne hem de arkasına eklediği sensörlerle otomatik parlaklığı daha da geliştiriyor.

Bu yılın telefonlarında dikkat çeken bir başka önemli yenilik de dörtlü kamera sistemi. OnePlus 48 megapiksel ana kamerayı kullanıyor. Bunun yanında 48 megapiksel ultra geniş açılı lens, telefoto lens ve renk filtresi kamerası da mevcut. Ultra geniş açılı lensin 120 derece görüş açısı bulunuyor. Telefoto ise 3 kat hibrit yakınlaştırma ve 30 kat dijital zum destekliyor.

Eğer yeni gelen renk filtreli kameranın neler yaptığını merak ediyorsanız, bunun fotoğraf çekimlerinde efektler ve filtreleri desteklediğini söyleyebiliriz. OnePlus, gece vakti çekilen fotoğrafları iyileştirdiğini söylüyor. Üstelik internet üzerinden gerçekleştirdiği etkinlikte iPhone 11 Pro ve OnePlus 8 Pro ile çekilen fotoğrafları karşılaştırıyor.

oneplus 8 pro kamera

Kamera ve ekran tarafındaki gelişmeler öne çıkıyor, ancak OnePlus içerideki bileşenleri de geliştirdi. 12 GB LPDDR5 RAM, 256 GB’ye kadar UFS 3.0 depolama ve Wi-Fi 6 desteği mevcut. Öte yandan OnePlus 8 Pro IP68 sertifikasına sahip. Yani toza ve 1.5 metreye kadar derinlikteki suda yarım saat boyunca kalabilecek şekilde suya dayanıklı.

OnePlus en sonunda 30W “Warp Charge” kablosuz şarjı da destekliyor. Bu sayede sadece 30 dakikada yüzde 50 doluluğa ulaşılabiliyor. OnePlus 8 Pro’da 4510 mAh kapasiteli pil bulunuyor. Kutudan çıkan şarj adaptörü de 30 dakikada yüzde 60’lık doluluğa ulaşmayı sağlıyor.

Donanımın yanı sıra OnePlus, OnePlus 8 Pro’da OxygenOS Android sürümünü de iyileştiriyor. Şirketin iddiasına göre, Android deneyimini 120Hz ekranda daha akıcı hâle getirecek 280 yeni optimizasyon yapıldı. Ayrıca yeni bir koyu tema ve hava durumuna göre değişen dinamik duvar kağıtları bulunuyor.

OnePlus 8 modeli de tanıtıldı

OnePlus daha çok amiral gemisi OnePlus 8 Pro modeline odaklansa da, OnePlus 8 modeli de daha küçük boyutlarıyla kompakt bir amiral gemisi telefonları tercih edenlere hitap ediyor. Normal OnePlus 8 modelinde 20:9 görüntü oranlı, 6.55 inç ekran bulunuyor. OnePlus, bu ürünün sadece 180 gram ağırlıkta olduğunun altını çiziyor.

OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro modeli siyah, mavi ve yeni eklenen yeşil renk seçeneğiyle sunuluyor. OnePlus 8 için “Interstellar Glow” adını taşıyan, özel bir filmin renklerini arkasında barındıran bir renk versiyonu da bulunuyor. Bu renk seçeneği görünüş itibarıyla Samsung Galaxy Note 10’un Aura Glow renk seçeneğini akıllara getiriyor.

İki model arasındaki diğer farklara baktığımızda, sadece OnePlus 8 Pro’nun yeni kablosuz şarj desteğine sahip olduğunu görüyoruz. Normal OnePlus 8 modelinde IP68 sertifikası, yani suya ve toza dayanıklılık bulunmuyor.

OnePlus, ABD’de Verizon ile iş birliği yaparak OnePlus 8’in 5G ultra genişbant destekli bir versiyonunu da çıkaracak. Daha yüksek hızlar sunan mmWave 5G hızları desteklenecek.

OnePlus 8 ve OnePlus 8 Pro modelleri 21 Nisan’da Avrupa’da, 29 Nisan’da da ABD’de satışa çıkıyor. Normal OnePlus 8 modelinin 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı versiyonu için 699 dolarlık fiyat belirlendi. 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafızalı modelin fiyatı da 799 dolar olacak.

OnePlus 8 Pro ise iki farklı fiyat seçeneğiyle geliyor. 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafızalı modelin fiyatı 899 olarak belirlendi. 12 GB RAM ve 256 GB dahili hafızalı modelin fiyatı da 999 dolar olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER