Teknoloji

OnePlus yeni bir “amiral gemisi katili” için çalışıyor

oneplus nord n10 5g
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus, bir zamanlar “amiral gemisi katili” olarak nitelendirilen akıllı telefonlarıyla biliniyordu. Şirket, yolculuğuna açık kaynaklı yazılım, amiral gemisi teknik özellikler, birinci sınıf yapı kalitesi ve çok daha fazlasını uygun bir fiyat etiketiyle sunan bir akıllı telefon olan OnePlus One modeliyle başladı. Ancak, sonraki modelleriyle OnePlus, akıllı telefonlarının fiyatlarını, artık Apple ve Samsung gibi amiral gemisi markalarının akıllı telefonlarıyla doğrudan rekabet ettiği noktaya kadar yavaş yavaş artırdı.

OnePlus Nord serisi ile şirketin “amiral gemisi katili” stratejisini yeniden canlandırması bekleniyordu, yani düşük fiyata üst sınıf cihazlar sunması planlanıyordu. Ancak, bundan farklı bir durum ortaya çıktı. Yeni bir söylentiye göre, OnePlus yine üst düzey özelliklere ve ucuz fiyat etiketine sahip bir akıllı telefon üzerinde çalışıyor olabilir. Diğer bir deyişle bu marka, yeni seriyle köklerine geri dönüyor olabilir.

Haber, OnePlus’ın performans ve oyun odaklı yeni bir akıllı telefon serisi üzerinde çalıştığını söyleyen güvenilir Weibo kaynağı olan Digital Chat Station‘dan geliyor. Sızıntıya göre, akıllı telefon Çin pazarında 2000 ila 3.000 yuan (4235 TL ila ~ 6350 TL) fiyat aralığında fiyatlandırılacak. Bu, OnePlus’ın bir sonraki akıllı telefonu ile uygun fiyatlı segmenti hedeflediği anlamına gelebilir.

Digital Chat Station, paylaşımında şu Türkçeleştirdiğimiz ifadeyi paylaştı: “OnePlus, Mariana’nın kendi geliştirdiği çip teknolojisini, tedarik zinciri kaynaklarını ve satış sonrası hizmetlerini OPPO ile paylaşmaya devam ediyor. 2K-3K fiyat aralığında performans ve oyun deneyimi, amiral gemisi işlemci + yüksek kaliteli doğrudan ekran odaklı yeni bir ürün grubu planlıyor, bu, biraz iQOO gibi hissettiriyor.” 

Haber, OnePlus’ın (ve Oppo’nun) kendi geliştirdiği çip olabilecek bir ‘amiral gemisi işlemcisi’ tarafından destekleneceğini ekliyor. Ancak OnePlus, Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 ile devam etmeyi tercih etmezse, bu akıllı telefon için MediaTek’in Dimensity 9000 veya Snapdragon 870 veya Dimensity 1200 gibi daha da eski bir yonga set kullanılabilir.

Fiyatı düşük tutmak için OnePlus, kamera bölümünde bazı kesintiler de yapabilir. Sızıntı yapan kaynak, akıllı telefonun ‘yüksek kaliteli’ bir ekrana sahip olacağını ve bu akıllı telefonla ilgili her şeyin IQOO’dan gelen akıllı telefonlar gibi hissettirdiğini iddia ediyor. Telefon ayrıca, bir IP derecesinden ve kablosuz şarj desteğinden yoksun olabilir.

OnePlus’ın bu seriyi ne zaman çıkarmayı planladığına dair bir haber yok, ancak OnePlus’ın bu telefonu yakında piyasaya sürmesini bekliyoruz.

İLGİLİ HABERLER