Teknoloji

OnePlus 6T’nin OxygenOS sürümündeki değişikliklerin ipuçları verildi

oneplus 6t

OnePlus 6T bu ay içinde tanıtılacak ve epey dikkat çekici bir cihaz olacak gibi görünüyor. Bir taraftan herkesi çok memnun etmeyecek bazı değişiklikler olacak. Diğer taraftan da bu değişiklikler olmadan OnePlus 6T’nin OnePlus 6’dan çok fazla farkı olmayacak. OnePlus, donanımdaki bazı değişikliklerin yanında kullanıcı arayüzünde de çeşitli farklılıklar yapmayı planlıyor. Böylelikle OxygenOS Android deneyimini daha farklı ve sezgisel kılmak istiyor.

Diğer Çinli donanım üreticileri tarafından yapılan Android özelleştirmeleriyle karşılaştırıldığında, OnePlus’ın OxygenOS arayüzü daha az modifiye edilmiş bir görünüm taşıyor. Yine de, OnePlus ekibi işi bir adım öteye götürmeyi, kendi deyimiyle “hızlı, pürüzsüz ve verimli” bir deneyim sunarak saf Android’den daha da farklılaşmayı hedefliyor.

OnePlus Forumlarındaki tartışmalara bakıldığında, yazılım uzmanı Szymon K ve Kullanıcı Arayüzü Ekibi Lideri Crayon Hsieh’in yapılacak değişiklikler konusunda ketum davrandıklarını görüyoruz. Yine de, bazı dokunmatik hareketlerin iyileştirileceğini, böylelikle kaldırılan navigasyon çubuğunun eksikliğinin etkisinin azaltılacağını söylüyorlar.

Örneğin, artık çift tıklatılacak bir Son Uygulamalar düğmesi olmadığı için, yeni OxygenOS sürümü kullanıcılara parmaklarını ekranın alt kısmında sağa doğru sürükleyerek açık olan son iki uygulama arasında geçiş yapma fırsatı sunacak. Güç butonuna art arda iki kez hafifçe basıldığında da Google Asistan açılacak.

Yeni OxygenOS sürümü Android 9 Pie’ı temel alacak. Bu durum OnePlus’ın başındaki isim olan Pete Lau tarafından, Weibo hesabı aracılığıyla doğrulandı. Şimdi bilinmeyenlerden bir tanesi de OnePlus 6T için yapılmış yazılımsal değişikliklerin OnePlus 6’ya gelip gelmeyeceği, bunu da yakın zamanda görürüz.

İLGİLİ HABERLER