Teknoloji

OnePlus 6T ekrana entegre parmak izi tarayıcısıyla gelecek

OnePlus pad
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

OnePlus 6T önümüzdeki dönemin en çok konuşulacak telefonlarından biri olacak gibi görünüyor. Akıllı telefonla ilgili sızıntı ve dedikodulara neredeyse düzenli olarak yenileri eklenirken, OnePlus da bazı bilgileri şimdiden resmi olarak paylaşıyor. Parmak izi tarayıcısının yeri de şirket tarafından tanıtımdan önce duyurulan özellikler arasında bulunuyor.

OnePlus’tan CNET’e gönderilen açıklamada, 6T’nin ekrana entegre bir parmak izi tarayıcısının bulunacağı belirtildi. Söz konusu özelliğe “Screen Unlock” ismini veren OnePlus, yeni teknolojisiyle ekran çerçevesini daha da inceltmeyi ve parmak izi tarayıcısının arkada olmasının yol açtığı rahatsızlıklardan kurtulmayı amaçlıyor.

OnePlus’ın konuya ilişkin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Her gün telefonlarımızın kilidini çok kez açıyoruz. Screen Unlock ile bunun için yapmamız gereken hamlelerin sayısını azaltacağız. Bu özelliği Face Unlock gibi mevcut özelliklerimizin yanına bir kilit açma seçeneği olarak ekleyerek kullanıcılarımızın ekran kilitlerini kendileri için en verimli şekilde açabilmelerini sağlayacağız.”

Parmak izi tarayıcısının ekranın altına entegre edilecek olması, OnePlus’ın 6T’nin içini yeniden tasarlaması gerektiği anlamına geliyor. Bu yeni tasarım gereği OnePlus 6T, OnePlus 6’ya kıyasla yaklaşık 0.45 mm. daha kalın bir kasayla potansiyel kullanıcılarının karşısına çıkacak.

OnePlus geçtiğimiz yılın sonbaharında tanıttığı OnePlus 5T’de de parmak izi tarayıcısını ekrana entegre etmeyi düşünmüş, ancak o dönemde söz konusu teknoloji gelişmediği için bu fikir rafa kaldırılmıştı. Teknolojinin yeterli olgunluğa eriştiğini düşünen şirket, OnePlus 6T ile bu fikri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz hafta internete sızan ve OnePlus 6T’ye ait olduğu iddia edilen bir kutu, telefonun tasarımı hakkında önemli ipuçları vermişti. Gözyaşı damlasına benzeyen çentik tasarımı ve üç lensli arka kamera modülünün izleri de söz konusu sızıntıda görülmüştü.

OnePlus 6T ile resmi tanışma için oklar ekim ayını işaret ediyor. OnePlus’ın tanıtıma kadar olan süre zarfında başka özellikleri de açıklaması muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER