Teknoloji

OnePlus 6 sızıntısı 8 GB RAM’in varlığını gözler önüne seriyor

oneplus 6OnePlus 6 ile ilgili dedikodu ve sızıntılara düzenli olarak yenileri ekleniyor. Çin’in popüler sosyal ağı Weibo’da yapılan yeni bir paylaşım, OnePlus’ın müstakbel amiral gemisinin özelliklerini ve muhtemel satış fiyatını gözler önüne seriyor. Sızıntılar, akıllı telefonun üst sınıf bileşenler taşıyacağının işaretini veriyor.

Weibo’daki paylaşıma göre, cihazda 6.2 inç büyüklüğünde bir ekran yer alacak. Ekranın üst kısmında, tıpkı iPhone X’da olduğu gibi, bir çentik bulunacak. Qualcomm Snapdragon 845 yonga setine 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. OnePlus’ın kullanıcılara depolama alanı için 64 ve 128 GB seçeneklerini de sunabileceği belirtilirken, biri 12 diğeri ise 20 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan arka kamera kurulumu da telefonun bileşenleri arasında sayılıyor. Cihazda OnePlus’ın Dash Charge isimli hızlı şarj teknolojisinin destekleneceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sızıntıda fiyat konusunda verilen bilgiler çok net olmasa da, OnePlus’ın müstakbel amiral gemisinin iPhone X veya Samsung Galaxy S9 gibi telefonlara kıyasla çok daha uygun bir fiyat karşılığında satılacağını anlamak pek zor olmuyor.

OnePlus 6’nın görsel bakımdan kısa süre önce resmiyet kazanan Oppo R15’e fazlasıyla benzeyeceği söyleniyor. Oppo ve OnePlus’ın sahiplerinin aynı olması, bu ihtimali kuvvetlendiriyor. OnePlus’tan yeni akıllı telefonunun tanıtım tarihi konusunda şimdilik resmi bir işaret gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER