Teknoloji

OneDrive web ve Android için kullanışlı fotoğraf özellikleri

microsoft onedrive
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft OneDrive web ve Android sürümlerini temel fotoğraf düzenleme özellikleriyle güncellediğini duyurdu. XDA Developers‘ın belirttiğine göre, yeni özellikler OneDrive’daki fotoğraf depolama deneyimini Google’ın Google Fotoğraflar’da sunduğuna daha yakın hâle getiriyor

OneDrive’ın yeni desteklemeye başladığı düzenleme özellikleri sayesinde fotoğrafları kırpabilir, döndürebilir, ışık ve renk ayarlamaları yapabilirsiniz. Fotoğraf düzenleme yalnızca JPEG veya PNG dosyalarında çalışıyor ve şu anda yalnızca kişisel OneDrive hesaplarında sunuluyor. Microsoft, fotoğraf düzenleme özelliğini bu yaz iş ve okul hesaplarına getireceğini söyledi. Öte yandan bu yıl OneDrive iOS uygulamasına da genişletmeyi planladığını söyledi.

onedrive

Ayrıca Microsoft, OneDrive uygulamasının Android sürümü için birkaç özellik daha ekliyor. Artık fotoğrafları Chromecast özellikli bir cihaza yayınlayabilir ve başkalarıyla birlikte slayt gösterilerini izleyebilirsiniz.

onedrive düzenleme

Bunlara ek olarak OneDrive’a fotoğrafları düzenlemek için yeni bir yol ekleniyor. Microsoft; önümüzdeki iki ay içinde, ister WhatsApp’tan kaydettiğiniz bir fotoğraf ister aldığınız bir ekran görüntüsü olsun, resimleriniz için yükleme kaynağına dayalı olarak OneDrive’ın otomatik olarak klasörler oluşturmasını sağlayacak bir ayar ekleyeceğini belirtiyor.

microsoft onedrive android fotoğraf yükleme

Tüm bu değişiklikler küçük çaplı olarak nitelendirilebilir, ancak fotoğraf ve videolarını yedeklemek için OneDrive’ı kullananları kesinlikle memnun edecektir. Google Fotoğraflar’ın kullanımı son depolama alanı değişikliğiyle daha az çekici hâle geldikçe, diğer servislerin onunla rekabet etme şansı artıyor.

İLGİLİ HABERLER