Teknoloji

OneDrive bilgisayardaki dosyaları ve klasörleri otomatik olarak yedekleyecek

microsoft onedriveMicrosoft OneDrive için yeni bir dosya koruma özelliğini dağıtıma çıkardı. Söz konusu dosya koruma özelliği sayesinde bilgisayardaki belgeler, resimler ve masaüstü klasörleri OneDrive ile otomatik olarak eş zamanlanacak.

Böylelikle bilgisayardaki önemli dosyaların Microsoft’un bulut depolama servisinde yedeklenmiş olması garanti altına alınacak. Bu sayede birden fazla Windows 10 işletim sistemli bilgisayar kullanan kişiler, tüm dosyalarına rahatlıkla erişebilecek.

Microsoft söz konusu özelliği ilk olarak haziran ayında kurumsal kullanıcılarına sunmuştu. Bundan böyle bulut depolama servisinin tüm kullanıcıları bu imkandan yararlanabilecek. Şirket tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, yeni özellik sayesinde OneDrive’a içerik taşımanın kolaylaşacağı ve kullanıcıların hem dosyalarına rahatlıkla erişebileceği hem de daha fazla dosyayı koruma altında tutabileceği ifade edildi.

Dosya koruma özelliği, Windows 10’daki OneDrive ayarları menüsü üzerinden aktif hâle getirilebiliyor. Otomatik Kayıt seçeneği işaretlendiğinde ve “klasörleri güncelle” yazısına tıklandığında önemli klasörler otomatik olarak koruma altına alınabilecek. Outlook PST ve OneNote dosyaları, söz konusu desteğin kapsamının dışında kalacak. Buna rağmen, yeni özelliğin pek çok Windows kullanıcısını sevindireceğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER