Teknoloji

Office Lens Windows 10 uygulaması Office 365 desteğiyle geliyor

office lens windows 10Microsoft Office Lens Windows 10 uygulamasını yayınladı. Bu uygulama sayesinde Windows 10 cihaz sahipleri çektikleri ve düzenledikleri fotoğrafları paylaşabilecek ya da bir Office dokümanına yerleştirebilecek. Office Lens’i kendi işletim sisteminde de sunmaya başlayan Microsoft, uygulamaya Office 365 desteğini de getirdi. Böylelikle Office Lens ile yakalanan karelere ve yapılan düzenlemelere her yerden ulaşılabilecek. Söz konusu destek, uygulamanın iOS, Android ve Windows 10 versiyonlarını da kapsıyor.

Office Lens, Microsoft’un CamScanner ve benzeri uygulamalara rakibi olarak nitelenebilir. Kullanıcılar uygulamayla fotoğrafını çektikleri bir dokümanı, faturayı, tarifi, kara tahtayı veya beyaz tahtayı, ilgili bilgilerin ön plana çıktığı dijital bir dokümana dönüştürebiliyor.

Kullanıcılar işlem öncesinde tarayacakları unsurun kategorisini belirleyebiliyor. Optik Karakter Tanıma teknolojisini barındıran uygulama, böylelikle PC veya bulutta saklanan içeriklerin aranmasını da mümkün kılıyor.

Office Lens Windows 10 uygulaması Microsoft Mağaza’daki yerini aldı

Taranan ve işlenen görüntüler, OneDrive for Business hesabında saklanıyor. Ancak kullanıcılar diledikleri takdirde Office 365 içindeki OneNote uygulamasına da bu görüntüleri aktarabilecek. Bunun için Office Lens kullanıcılarının uygulamayı ilk kez başlattıklarında Office 365 hesaplarına giriş yapmaları gerekiyor. Office Lens’in Windows 10 uygulaması Microsoft Mağaza’dan indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER