Teknoloji

Oculus Rift VR yazılım güncellemesiyle yeniden hayata döndü

oculus rift vrOculus Rift VR başlığı sahipleri, geçtiğimiz gün sosyal medyada cihazlarının aniden çalışmayı durdurduğunu belirten paylaşımlar yapmıştı. Neowin sitesi problemin süresi dolan bir güvenlik sertifikasından kaynaklandığını ortaya çıkarmış, Oculus da Twitter yoluyla soruna kısa sürede çözüm getireceğini açıklamıştı. Rift VR sahiplerine geçici çözüm olarak bilgisayarlarının tarihini 7 Mart’ın öncesine almaları tavsiye edilmişti.

Oculus sözünü verdiği çözümü kullanıcılarına ulaştırmak için fazla zaman kaybetmedi. Oculus Rift’in web sitesi üzerinden indirilebilen güncelleme paketinde sorunlu güvenlik sertifikasının süresi dolmamış versiyonu yer alıyor. Oculus Runtime servisinin bir parçası olan sertifikanın süresinin uzatılması unutulduğu için geçersiz kalmış olabileceği belirtilmişti.

Oculus sertifika güncellemesini duyurmak için yaptığı açıklamada kullanıcılarına sabırlı oldukları için teşekkür etti. Ancak şirketin yaşananlardan ötürü kullanıcılarından özür dilememiş olması da dikkat çekti.

Oculus Rift VR başlığı, yenilenmeyen bir sertifika nedeniyle çalışmayı durduran ilk ürün veya servis değil. 2015’te de yenilenmeyen bir güvenlik sertifikası nedeniyle Mac kullanıcıları, Mac App Store’dan indirdikleri uygulamaları silip tekrar yüklemek zorunda kalmıştı.

İLGİLİ HABERLER