Teknoloji

Google ünlü sarayı sanal gerçeklikle gezdiriyor

google sanal gerçeklik

Fransa’nın başkenti Paris’in yakınlarındaki Versay Sarayı, dünyadaki en popüler turistik yerler arasında bulunuyor. Bu popülarite nedeniyle bir dönem Fransız kraliyet ailesinin evi olan sarayı gerçekten gezmek çok yorucu bir aktivite olabiliyor. Google sanal gerçeklik yardımıyla sarayı kalabalıklara karışmadan gezmeyi mümkün kılıyor.

Google ve Versay Sarayı ekibinin ortak çalışması, bugüne kadar sarayda yapılan en büyük fotogrametri projesi olma özelliğini taşıyor. Bu proje sayesinde sarayın 21 odasını sanal gerçeklikle gezmek mümkün oluyor. HTC Vive ve Oculus Rift kullanıcıları sarayın odalarını gezerken saraydaki 100’den fazla sanat eserini de yakından inceleyebilecek.

Google sanal gerçeklik turu için 4 terabayttan fazla veri topladı

Google’dan yapılan açıklamada, sanal gerçeklik turu için 4 terabayttan fazla veri toplandığı ve 15 milyar pikselin doldurulduğu belirtildi. Uygulama sayesinde Fransa kralının ve kraliçesinin dairelerini, kraliyet opera salonunu, kraliyet şapelini ve Aynalı Salonu gezmek mümkün oluyor. Versay’ın sanal gerçeklik uygulamasının Steam’deki tanım bölümünde ise şu ifadeler yer alıyor: “Duvar halıları, tablolar, heykeller ve mobilyalar. Hepsi size Versay’da size sınırsız ve ayrıcalıklı bir erişim sağlayan kumadanızın ucunda. Daha iyi bir deneyim için gece moduna geçiş yapın ve sarayı gaz lambalarının ışığında gezin.”

Google tarafından hazırlanan sanal gerçeklik destekli Versay turunu görebilmek için HTC Vive veya Oculus Rift sahibi olmak gerekiyor. Ancak Google saraydaki 390 eserin yakından görülebileceği çevrimiçi bir sergi de oluşturdu. Bu sayede saray hakkında önemli bilgilere ulaşılabiliyor. Sergiye Google’ın sanat ve kültür sitesi üzerinden erişilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER