Teknoloji

Oculus VR yeni avatarlarıyla daha gerçekçi temsil imkanı sunacak

oculus vr

Oculus VR, insanların sanal gerçeklik ortamında daha gerçeğe yakın biçimde temsil edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Şirket bu çalışmalar doğrultusunda önemli bir yeniliğin duyurusunu yaptı. “Expressive Avatars” (Anlatımsal Avatarlar) adını taşıyan yeni avatarlarını duyuran şirket, kullanıcılarına daha gerçekçi avatarlar sunmayı hedefliyor.

Oculus‘un ürün müdürlerinden Lucy Chen, yeni avatarların göz ve ağız hareketleriyle mikro ifadelerin de simülasyonunu yapabileceğini belirtti. Böylelikle insanların gerçek hayattaki gibi bir etkileşime girdiklerini hissedeceklerini söyleyen Chen, konuya ilişkin açıklamayı Oculus Quest sanal gerçeklik başlığının da duyurulduğu Oculus Connect geliştirici etkinliğinde yaptı.

Oculus ilk Rift avatarlarını 2016’da çıkarmıştı. O dönemde çıkan avatarlar, hayalete benzeyen ve etrafları renkli figürlerden ibaretti. Gerçekçilikten oldukça uzak görünen bu avatarları geliştirmek için iki yıllık süreçte ciddi bir mesai harcayan Facebook ve Oculus VR, yazılım yardımıyla küçük yüz ifadelerinin ve ağız ve göz hareketlerinin bile daha iyi temsil edilmesi konusunda önemli mesafe kaydedildiğini yeni avatarlarıyla gösteriyor.

Oculus’un yeni avatarları, orijinal avatarlar ve daha yüksek kaliteli tasarımla Facebook’un Spaces VR uygulamasındaki avatarlarının bir karışımı gibi görünüyor. Yeni avatarlar, kullanıcıların Rift sahibi diğer arkadaşlarıyla birlikte takılabildikleri sanal oturma odası Oculus Home’da da kullanılabilecek. Oculus Home ile aynı anda maksimum sekiz kişi birlikte sohbet edebilecek. Oculus yeni avatarlar için yazılım geliştirme kitini bu yıl bitmeden geliştiricilere ulaştıracağını açıkladı.

Oculus VR, yeni avatarlarının yanı sıra Oculus Home’a eklediği başka yeni özellikleri de duyurdu. Rift için hazırlanan en yeni işletim sistemi olan Core 2’nin beta süreci tamamlanırken, kullanıcılara Home’daki alanlarını kendi tercihleri doğrultusunda kişiselleştirme imkanı sunuluyor. Home’un performansını da artıran Oculus VR, böylelikle ışık ve grafiklerin de daha iyi görünmesini sağlayacak. Core 2, önümüzdeki ay itibarıyla tüm kullanıcılarla buluşmuş olacak.

İLGİLİ HABERLER