Teknoloji

Oculus VR’ın Story Studio birimiyle sanal gerçeklik filmlere yayılacak

lost-film-oculus-story-studio-270115

Facebook’un sahibi olduğu sanal gerçeklik şirketi Oculus VR sinema işine el atıyor.

Wall Street Journal tarafından verilen habere göre, Oculus VR kendi bünyesinde sanal gerçeklik filmleri geliştirip yapmaya ve hikaye anlatım çalışmaları için araştırmalar yürütmeye odaklanan bir grup kurdu. Oculus Story Studio adını taşıyan bu grubun tanıtımı Sundance Film Festivali’nde gerçekleştirildi.

The Verge sitesinin söylediğine göre, grubun ilk filminin gösterimi de bu hafta içinde yapılacak. Lost olarak adlandırılan ve 5 dakika uzunluğa sahip olan bu gerçek zaman unsurlu film bilgisayar ile oluşturulan bir sanal gerçeklik ziyafeti olma özelliğini taşıyor. Eski bir Pixar animasyon uzmanı Saschka Unseld tarafından yönetilen film Oculus VR’ın Crescent Bay prototipiyle çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl Oculus VR’ı 2 milyar dolar ödeyerek satın alan Facebook’un, video oyun endüstrisinden film eğlence sektörüne açılım yaparak Oculus Rift sanal gerçeklik başlığını daha fazla kâr getiren bir ticari ürün hâline getirmeyi amaçlıyor. Ayrıca kendi yüksek kaliteli içeriğini geliştirerek Oculus Rift’in üstüne daha fazla ilgi çekmeyi de hedefliyor.

Her ne kadar içerik yapımcıları az izleyicinin bulunduğu ortamlara uyum sağlamakta yavaş davransa da, StoryStudio Oculus VR’ın daha fazla içerik oluşturma ve sanal gerçeklik filmlerinin yapımı için kılavuzluk etme hedefi için itici güç olacaktır. Grubun iyi bir temele oturduğunu söyleyebiliriz, çünkü 10 kişilik grubun içinde Pixar Animasyon Stüdyoları ve Lucasfilm gibi yerlerde çalışmış olanlar bulunuyor.

Story Studio yapımcısı Edward Saatchi, Wall Street Journal’a verdiği demeçte Story Studio’nun mükemmel filmler yapmanın yanında araştırmalar sonucunda elde ettiği bilgileri sanal gerçeklik camiasıyla paylaşmaya da odaklandığını dile getirdi. Şu anda camia içinde birkaç rakip ve en az bir Oculus VR iş ortağı bulunuyor.

Söz konusu iş ortağı Samsung Electronics. Güney Koreli şirket Oculus ile işbirliğine giderek yurt dışında 199 dolarlık fiyata sunulan Gear VR sanal gerçeklik cihazını çıkarmıştı. Google ise kartondan yapılmış ve tıpkı Gear VR gibi içine akıllı telefon yerleştirilerek kullanılan Google Cardboard adlı aygıtı geliştirerek sanal gerçekliğe bakışını ortaya koymuştu. Sony ve Microsoft gibi şirketlerin de sanal gerçeklik başlıkları için çalıştığı biliniyor.

Sanal gerçekliğe olan ilgiye rağmen, Story Studio’nun farklı bir misyonu var ve bu misyon Oculus VR’ın gelişmiş teknolojisine filmlere uyacak şekilde uyarlamayı da içeriyor. Sanal gerçekliğin 3D gibi yeni ve ilgi gören bir sinema dalgasına dönüşüp dönüşmeyeceğini zamanla göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER