Teknoloji

Oculus VR başlıklarını kullanmak için Facebook hesabı gerekecek

Mark Zuckerberg için Facebook'un geleceği sanal gerçeklikte

Oculus VR başlıklarını kullanabilmek için yakında bir Facebook hesabına sahip olmak gerekecek. Facebook’un sahibi olduğu şirketten yapılan açıklamaya göre, bağımsız Oculus hesapları için verilen destek önümüzdeki ekim ayı itibarıyla sona erecek. Ancak kullanıcılar mevcut hesaplarını 1 Ocak 2023’e kadar açık tutabilecekler. Tüm kullanıcılar, ayrı bir arkadaş listesine sahip bir “VR profili” oluşturabilecek.

Bu yılın ekim ayından itibaren ancak Facebook üzerinden bir Oculus hesabı açmak mümkün olacak. Zaten bir Oculus hesabı olanlar ise Facebook hesabıyla birleştirme yapmaları için teşvik edilecek. Birleştirmeyi yapmayanlar 2023’e kadar sanal gerçeklik başlıklarını kullanmayı sürdürebilecek.

Bağlantısız hesaplarla kullanılan eski başlıklar 1 Ocak 2023’ten sonra da çalışmaya devam edecek. Ancak bazı oyun ve uygulamalar çalışmayacak. Geliştiriciler ise sosyal işlevi olmayan bağlantısız geliştirici hesaplarını kullanmayı sürdürebilecek. Oculus for Business platformunun bağımsız giriş sürecinde de bir değişiklik olmayacak.

Facebook’tan verilen bilgiye göre, önümüzdeki dönemde piyasaya sürülecek tüm Oculus cihazlarında da giriş için Facebook bilgileri kullanılacak. Bu zorunluluk ayrı bir hesaba sahip kullanıcılar için de geçerli olacak. Facebook’un Oculus Quest isimli sanal gerçeklik başlığının yeni versiyonunu sonbaharda piyasaya sürmesi ve bu politikanın söz konusu cihazda da uygulanması bekleniyor.

Yapılan değişiklikler, Facebook’un platformları üzerindeki yönetimini iyiden iyiye konsolide etmesi açısından önem taşıyor. Facebook’un bizzat idare edeceği yeni gizlilik politikası, Facebook Technologies’e bağlı donanım iştiraklerini genelden ayırmayacak.

VR başlıkları üreticisi Oculus, 2014’te Facebook tarafından satın alınmıştı. Sosyal medya devi, o tarihten bu yana Oculus’u yavaş yavaş kendi sistemine entegre ediyor. Şirket, 2019’da yeni sanal gerçeklik tabanlı sosyal özellikler geliştirirken, Oculus üzerinden elde ettiği verileri de reklamlarda kullanmaya başlamıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER