EğlenceTeknoloji

Facebook Oculus VR oyunları için sanal tanıtımlara başlıyor

facebook oculus vr

2020 Oyun Geliştirici Konferansı (GDC 2020), koronavirüs küresel bir salgın ilan edilmeden önce endişeler nedeniyle iptal edilmişti. Konferans iptal edilmeden önce katılmaktan vazgeçen şirketlerden biri olan Facebook, GDC 2020’de duyurmayı planladığı Oculus VR oyunları için sanal tanıtımlar düzenleyecek. Bu tanıtımlar 16-19 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Facebook’tan yapılan açıklamada, yeni oyunlara ait tanıtımların yan sıra, eski oyunlara ilişkin güncellemelerin de payılaşılacağı belirtildi. Söz konusu oyunlar, Oculus Quest ve Rift platformlarında oyuncularla buluşacak.

Sosyal medya devi, sanal etkinliklerinde izleyicilerin Pistol Whip ve Beat Saber gibi popüler oyunlara ilişkin son gelişmeleri duyacağı ifade edildi. Buna ek olarak; önümüzdeki haftalarda Quest’e gelecek The Room VR: A Dark MatterLies Beneath gibi oyunlara dair yeni detaylar da sanal etkinlikte paylaşılacak.

Facebook etkinliğin son gününde üç atölye videosuna erişim imkanı sağlayacak. Bu videolarda yeni ve yakında gelecek VR geliştirici araçları hakkında fikir edinmek veya Oculus platformu için ipuçları ve teknikler öğrenmek mümkün olacak.

Facebook, Oculus VR yenilikleri için internet üzerinden yapıp yapmayacağı konusunda bilgi vermedi. Şirket, sadece Oculus’un resmi blogunun takip edilmesini istedi. Bu da Facebook’un canlı yayın yapmak yerine duyuru paylaşımı yapması ihtimalini kuvvetlendiriyor. 24 Mart’ta da Facebook Gaming için bir duyuru yapacağını açıklayan şirket, bu duyurunun konusu hakkında detay vermedi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER