Teknoloji

Oculus Rift S ve Oculus Quest çıkış tarihleri belli oldu

oculus quest oculus rift
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook ve Oculus en sonunda Oculus Quest ve Oculus Rift S sanal gerçeklik başlıklarının çıkış tarihini açıkladı. Her iki cihaz da 21 Mayıs’ta satışa çıkacak ve 22 ülkede piyasada olacak. 399 dolarlık fiyat etiketine sahip olacak bu cihazlar ön siparişe sunuldu.

Oculus Quest, Oculus’un geçen yıl duyurduğu ve uzun zamandır beklenen bağımsız sanal gerçeklik başlığı. Harici izleme kameraları veya ayrı bir bilgisayar olmadan çalışıyor ve Snapdragon mobil yonga set kullanıyor. Oculus Rift S, 2016’da çıkan Oculus Rift’in yenilenmiş bir versiyonu olarak görülüyor, Rift 2 olarak nitelendirilmiyor. Ancak bu güncelleme eski Rift’in izleme kameralarını daha kapsamlı içten dışa izlemeyle değiştiriyor. Oculus, bu başlıkla birlikte çeşitli VR oyunlarını da kullanıma sunuyor.

Daha önceki Oculus başlıkları gibi, Rift S ve Quest de Oculus’un sitesi üzerinden satılıyor. Aynı zamanda yurt dışında Amazon, Best Buy ve Walmart gibi mağazalar da bu başlıkları satacak. Ayrıca GameStop da Quest’i satacak. Microsoft mağazalarında da Rift S’in satılacağı belirtiliyor. 21 Mayıs’ta piyasaya çıkışının ardından Microsoft, bu başlığa özel sunumlar da sağlayacak. Quest de Best Buy mağazalarında denenebilecek.

Rift S’i kullanmak içinse hâlâ bir PC’ye ihtiyaç olacak. Ancak Oculus tavsiye edilen sistem özelliklerini değiştirmiyor. Elinde Rift olanların bilgisayarlarını güncellemeleri gerekmiyor. Oyun dizüstü bilgisayarı olanlar da, başlığın USB kameraları için birçok portu gerektirmeyecek olması nedeniyle bilgisayarlarını rahatlıkla kullanabileceklerdir.

Oculus Quest’in iki farklı fiyata sahip versiyonu bulunuyor, bunlar depolama alanlarına göre değişiklik gösteriyor. 64 GB kapasiteli model 399 dolar, 128 GB’lık model de 499 dolar fiyat etiketiyle satılacak. Oyunların fazla alan kaplamadığı, bu nedenle 64 GB’lık versiyonun da yeterli olacağı söyleniyor.

Rift S ile tüm Oculus Rift uyumlu oyunlar oynanabiliyor. Quest ise 50 civarında oyunla birlikte çıkacak. Bunların çoğu Oculus Rift kaynaklı oyunlar olarak nitelendiriliyor. Öne çıkanlar arasında ritm oyunu Beat Saber, aksiyon oyunu Moss, keskin nişancı oyunu Superhot ve boyama programı Tilt Brush ile Dance Central ve Vader Immortal gibi yeni oyunlar bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER