Eğlence

Oculus Rift uzun süredir beklenen VR oyunu EVE: Valkyrie ile birlikte gelecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Oculus Rift sanal gerçeklik başlığının gelişim sürecinin ilk günlerinde Oculus, destekçilerine Doom 3 BFG Edition’ın bir VR kopyasını sunma sözünü vermişti. Söz konusu oyun, o günlerde sanal gerçeklikte oynanabilecek en müthiş şeyler arasında bulunuyordu. Ancak Oculus ve Doom’un yapımcıları arasındaki anlaşmazlık gibi nedenlerle bu teklifin hayata geçmesi mümkün olmamıştı.

Aradan geçen iki yılın ardından Oculus, Doom 3 BFG Edition’ın bir muadilini bulmuşa benziyor. CCP’nin uzayda geçen it dalaşlarını konu alan oyunu EVE: Valkyrie, Oculus Rift’in ön siparişle satılan versiyonlarıyla birlikte sunulacak.

Bu noktada Oculus Rift için ön siparişlerin henüz açılmadığını ve ortada bir tarih bulunmadığını belirtmek gerekiyor. Sanal gerçeklik başlığının kesin sevkiyat tarihi de bilinmezler arasında yer alıyor, ancak sürecin önümüzdeki yılın ilk çeyreği içinde başlayacağı biliniyor. Rift’in ve EVE: Valkyrie gibi oyunların maliyeti konusunda kesin bir şey söylemek de henüz mümkün değil. Valkyrie’nin yayınlanmasına ilişkin planlar da büyük belirsizlikler kümesinin üyeleri arasında yer alıyor.

İlk etapta Oculus Rift’e özel olarak duyurulan oyun, daha sonrasında PlayStation VR adını alan Project Morpheus’a doğru bir açılım gerçekleştirmişti. Oyunun HTC Vive’a gelişi konusunda ise henüz bir bilgi bulunmuyor. Valkyrie’nin çıkışının Oculus platformu üzerinde gerçekleşeceği belirtilse de, bu çıkış sürecinin uzunluğu konusunda bir açıklama yapılmadı.

Yola bir teknoloji demosu olarak çıkan EVE: Valkyrie, potansiyel açıdan “ilk gerçek VR oyunu” şeklinden anılmıştı.

İLGİLİ HABERLER