Teknoloji

Nutella ambalaj tasarımı için özel bir algoritma oluşturdu

nutellaNutella’nın üreticisi Ferrero, reklam ajansı Ogilivy & Mather’ın İtalya ofisi ile birlikte daha fazla kişinin Nutella almasını sağlamak amacıyla yeni bir pazarlama planını uygulamaya koydu. Şirket bu plan doğrultusunda ambalaj tasarımı için özel bir algoritma oluşturdu.

Ferrero, oluşturduğu algoritmaya ünlü markasına uygun olduğunu düşündüğü desen ve renkleri yükledi. Şirket daha sonrasında algoritmanın yardımıyla İtalya’da satılacak olan ürünler için kullanılacak 7 milyon farklı kavanoz ambalajı tasarladı.

Şirket geliştirdiği algoritmanın sonucunda ortaya çıkan kavanoz ambalaj tasarımlarından bazılarını kamuoyuyla paylaştı. Ferrero’nun algoritmasının oldukça renkli ve sevimli olarak nitelenebilecek tasarımlara imza attığı, fotoğraflar sayesinde rahatlıkla görülüyor.

Nutella algoritma yardımıyla tasarladığı ambalajları başka ülkelerde kullanır mı?

Ünlü markanın geçmişte de benzer kişiselleştirme çalışmaları yaptığını unutmamak gerekiyor. Ferrero, bir dönem popüler fındık kremasının kavanozlarında marka yerine insanların isimlerini kullanmış, hatta bazı büyük marketlerde isme özel ambalaj hazırlama gibi bir hizmet sunmuştu. Dolayısıyla benzer bir uygulamanın algoritmayla tasarlanmış kavanozlarda kullanılması şaşırtıcı olmayacaktır. Ancak şu an için proje şirketin ana vatanı İtalya’ya özgü kalacakmış gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER