Teknoloji

Nokia markası akıllı telefondan sonra bu sefer televizyonda

nokia ultra hd tv

“Nokia” markası denilince çoğu kişinin aklına sadece “telefon” geliyor. Ancak bu markayı şimdilerde daha farklı elektronik ürün gruplarında da görüyoruz. Nokia’nın markasını üçüncü taraf satıcılara lisanslama hamlesi sadece telefonlarla sınırlı kalmıyor. Şimdi de Nokia markalı TV karşımızda.

Gadgets 360‘ın haberine göre, Hintli şirket Flipkart Nokia markasını akıllı TV’lerinde kullanmak için gerekli izni aldı. Ülkenin ünlü e-ticaret mağazalarından biri olan Flipkart’ın söylediğine göre, dünya çapında Nokia markasını ilk kez TV kategorisinde görüyoruz.

Flipkart’ın Nokia marka iş ortaklıklarından sorumlu başkan yardımcısı Vipul Mehotra, “Flipkart’ın Hintli tüketicilerin ihtiyaç ve davranışlarını ve erişiminin gücünü anlama anlayışı, Nokia markalı akıllı TV’leri erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirmesine yardımcı olacak.” dedi. Eğer TV için söylenenler sadece bu şekildeyse, o hâlde bu ürünün esas cazip gelecek noktası Nokia markası olacaktır. Eskiden telefonlarda sıklıkla gördüğümüz marka artık eskisi kadar ortaklıkta değil.

nokia ultra hd tv

Nokia TV özellikleri

55 inç Nokia Ultra HD (4K) LED Smart Android TV’de iki adet 24 vat hoparlör bulunuyor. Bu hoparlör içeren ses sistemi JBL by Harman tarafından sağlanıyor. Flipkart TV’nin Android tabanlı işletim sistemiyle çalıştığını söylese de, bunun bir Android TV olduğunu söylemiyor. Ayrıca TV’de 16:9 görüntü oranlı ve 60 Hz yenileme hızlı ekran, Dolby Vision ve HDR10 desteği, üç adet HDMI portu ve iki adet USB portu bulunuyor.

Nokia markalı TV Hindistan’da 41 bin 999 rupi (3403 TL) karşılığında satılacak. Gadgets 360’ın söylediğine göre 10 Aralık’ta satışa çıkmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER