Manşetler

Nokia Lumia 520 Ön İnceleme

Nokia’nın geçtiğimiz şubat ayında Mobil Dünya Kongresi’nde duyurusunu yaptığı Lumia 520 ile birlikte Nokia’nın Windows Phone 8 telefon serisi içindeki önemli bir boşluk da doldurulmuş oldu. Bu telefonla birlikte pazarın biraz daha alt segmentlerine inilecek ve bu alanda giderek popülaritesi artan Android telefonlarına karşı önemli bir rakip çıkarılmış olacak. Önümüzdeki haziran ayında 599 TL’lik peşin satış fiyatıyla Türkiye piyasasına girecek olan Nokia Lumia 520’yi kısa süreliğine inceleme fırsatı bulduk.

nokia-lumia-520-on-inceleme-00013

Nokia Lumia 520’de 4 inç’lik, 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekran barındırıyor. Ekranda IPS teknolojisi kullanılmış, bu nedenle görüş açıları fena sayılmaz, ne var ki ekran parlaklığı normale göre biraz düşük kalıyor gibi geldi. Bununla ilgili daha kesin bir yargı için detaylı incelemeyi beklemek gerekiyor. Lumia 520’de Snapdragon S4 Plus segmentinin giriş seviyesi çeşidi MSM8227 yer alıyor. Adreno 305 GPU barındıran bu yongaset Nokia Lumia 520’nin sahip olduğu fiyata paralel, hatta ondan daha iyi performans sunmasına fazlasıyla yeterli gibi görünüyor. Özellikle Internet Explorer 10 mobil internet tarayıcısı masaüstü web sitelerini bile giriş seviyesi bir akıllı telefona göre hızlı şekilde yüklüyor. Biraz daha fikir sahibi olmak için SunSpider benchmark aracıyla performans testi de yaptık. 1445.6 ms +/- %1.0 gibi bir sonuç elde etmek karşımızda duran performans göz önünde bulundurulduğunda çok da şaşırtıcı sayılmaz.

Nokia Lumia 520’nin arkasında 5 megapiksel, otomatik odaklı kamera yer alıyor. Kameranın flaşının bulunmaması bir handikap. Onun dışında Nokia’nın üst sınıf telefonlarında gördüğümüz kamera uygulamasıyla çekim yapılıyor. Ayrıca Akıllı Çekim, vb. Nokia üretimi lens uygulamaları kullanılarak ortaya farklı işler çıkarılabilir. İşlemcinin performansı hakkında kamera uygulaması sayesinde de biraz olsun fikir sahibi oluyoruz. Ekrana dokunarak odaklama imkanı veren Nokia Lumia 520 ile fotoğraf çekimi de hızlı şekilde gerçekleşiyor.

nokia-lumia-520-on-inceleme-00003

Nokia Lumia 520’nin yazılım bakımından üst sınıf Nokia Lumia telefonlarından pek bir farkı yok gibi görünüyor. Nokia’nın Here Haritalar, Akıllı Çekim, Nokia Müzik gibi özel uygulamaları telefonda yüklü geliyor. Bunun yanı sıra Microsoft’un Windows Phone 8’e başlangıçta yüklediği OneNote, Office gibi uygulamaları da Nokia Lumia 520’de görüyoruz. Telefonun 512 MB RAM barındırması Windows Phone Mağaza’daki uygulamaların RAM eksikliği nedeniyle indirilememesi gibi bir sorunun önüne geçiyor. 8 GB dahili belleğe sahip olan cihazda 64 GB’ye kadar destek sunan microSD kart yuvası da yer alıyor.

nokia-lumia-520-on-inceleme-00008

Nokia Lumia 520’nin tasarımı diğer Lumia serisi üyeleriyle aynı çizgiyi tutturuyor. Aslında Nokia Lumia 520’nin Lumia 620 ile Lumia 820’nin karışımı bir telefon gibi göründüğünü söylesek çok yanlış kaçmaz. Mat plastik arka kapağı çıkarılabilir telefon sarı, kırmızı, cam göbeği, siyah, beyaz gibi renk seçenekleriyle sunuluyor.

Galeri: Nokia Lumia 520 Ön İnceleme
[nggallery id=1215]

İLGİLİ HABERLER