Teknoloji

Nokia 7 Plus sızıntısı Snapdragon 660 ve çift lensli kamerayı işaret ediyor

nokia 9
nokia 7 plus
nokia 8

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, 2018 Mobil Dünya Kongresi’ne iddialı hazırlanıyor. Şirketin etkinlikte bir amiral gemisi telefonun yanı sıra, güçlü bir orta segment telefonunu da tanıtması bekleniyor. Söz konusu telefonun Nokia 7 Plus adıyla resmiyet kazanması oldukça muhtemel görünüyor.

Yeni akıllı telefonun HMD Global’in akıllı telefon portföyüne önemli bir katkı yapması muhtemel görünüyor. Cihaz hakkındaki dedikodular bir süredir internette dolaşsa da, son sızıntı telefonun bileşenleri konusunda daha net bilgiler edinmeyi sağlıyor.

Akıllı telefonun arkasında biri 12, diğeri ise 13 megapiksel çözünürlüklü iki Zeiss lensten oluşan bir kamera kurulumunun bulunması bekleniyor. Telefonda 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının yer alacağı söyleniyor. Cihazın kalbinde ise Qualcomm Snapdragon 660 yonga setinin bulunacağı belirtiliyor. Orta segmentte konumlanan bir telefon için bunun normal bir tercih olduğu söylenebilir.

Nokia 7 Plus 16 megapiksel ön kamerayla geliyor

Nokia 7 Plus’ın önünde ise Tetracell teknolojisine sahip 16 megapiksel çözünürlüklü bir lensin yer alacağı belirtiliyor. Söz konusu lenste de Zeiss imzasının bulunması bekleniyor. 18:9 görüntü oranına sahip 6 inç ekranı Corning Gorilla Glass’ın bulunacağı belirtiliyor. Android 8.0 Oreo ve USB Type-C girişi de telefonda bulunacak özellikler arasında sayılıyor. Her şeye rağmen, resmi duyuru öncesinde ortaya çıkan bu tarz sızıntılara tedbirli yaklaşmakta fayda olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER