Teknoloji

Nokia 7 Plus yurt dışında Google Home Mini ile birlikte satılacak

nokia 7 plusNokia 7 Plus, geçtiğimiz ayın sonunda Barselona’da düzenlenen 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) gözler önüne çıkmıştı. Akıllı telefon 30 Nisan itibarıyla raflardaki yerini alacak. Kullanıcılarına 6 inç büyüklüğünde HD+ çözünürlüklü bir ekran sunan telefon, İngiltere’deki ilk kullanıcılarına da sevecekleri bir armağan verecek.

Mayıs ayı boyunca 7 Plus’ı Nokia’nın çevrimiçi mağazası üzerinden satın alanlara Google Home Mini armağan edilecek. Google’ın en küçük akıllı hoparlörü hâli hazırda İngiltere’de 34 pound karşılığında satılıyor.

7 Plus ise şimdiden ön siparişe çıkmış durumda. Amazon aracılığıyla ön siparişe çıkan telefonun İngiltere’deki fiyat etiketinde 349 pound yazıyor. Avro bölgesi içindeki bir Avrupa Birliği ülkesinde ise 399 avro karşılığında akıllı telefonu sipariş etmek mümkün oluyor.

Nokia 7 Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB RAM eşlik ediyor. Çift lensli arka kamera kurulumu ve 3800 mah kapasiteli pil de telefonun öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Cihazın Türkiye’de 2 bin 899 TL karşılığında satılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER