Teknoloji

Nokia 7 Plus Android 9 Pie güncellemesini çok yakında alabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 7 plus android 9 pieAndroid 9 Pie’ı Pixel telefonları için yayınlayan Google, Android 9 Pie beta programına katılan üçüncü taraf cihaz üreticilerine ait telefonların da yakında güncellemeyi alacağını açıklamıştı. Essential Phone’un güncellemeyi almaya başlamasının ardından gözler Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21 ve OnePlus 6’ya çevrildi. Nokia 7 Plus Android 9 Pie güncellemesini alacak bir sonraki cihaz olma konusunda rakiplerine kıyasla daha şanslı görünüyor.

Bu konuya dair işaret ise Hindistan’dan geldi. Hindistan’daki bazı Nokia 7 Plus kullanıcıları, cihazlarının Android 9 Pie’a geçmeye hazır olduğunu gösteren bildirimler aldı. Paylaşılan ekran görüntüleri de bu durumu desteklese de, henüz Nokia telefonlarının üreticisi HMD Global’dan bir açıklama gelmiş değil. Bu da, paylaşımlar doğru olsa bile, HMD Global’ın yavaş bir dağıtım süreci izlemeyi planladığını düşündürüyor.

Ekran görüntüsündeki güncelleme detaylarına bakıldığında, güncelleme dosyasının boyutunun 1.7 GB olduğu görülüyor. Bunun oldukça hatırı sayılır bir boyut olduğu rahatlıkla söylenebilir. Güncellemenin getirdikleri arasında ise uyarlanabilir pil ve parlaklık, arayüzde daha kolay gezinme ve bağlamsal aksiyon ve uygulama önerileri bulunuyor.

HMD Global, Nokia 7 Plus Android 9 Pie güncellemesi konusunda sesizliğini koruduğu için dağıtımın Hindistan ile mi sınırlı olduğu, yoksa sadece beta programına kaydolan kullanıcılara mı gönderildiği belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER