Teknoloji

Nokia 7 plus ve Nokia 6 (2018) Ön İnceleme – Video

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 7 plus ön incelemeHMD Global’ın MWC 2018’de duyurusunu gerçekleştirdiği ürünler içinde en fazla ilgiyi Nokia 8110 4G ve Nokia 8 Sirocco çekmiş olabilir, ancak tanıtılan diğer telefonlar; Nokia 7 plus ve Nokia 6 (2018) de dikkat çeken özellikleri bünyelerinde barındırıyor. Tıpkı Nokia 8 Sirocco gibi, Nokia 7 plus ve Nokia 6 (2018) de Android One programının birer üyesi olarak sunuluyor.

Öncelikle Nokia 7 plus’tan başlayalım. 6 inçlik ekranıyla büyük ekran sevenlere hitap eden bu Android telefonu aynı zamanda sunduğu 18:9 görüntü oranıyla günümüzde giderek daha fazla kabul gören ekran eğilimine uyum gösteriyor. Full HD+ ekran gayet canlı, parlak ve berrak bir görsel deneyim sunuyor. Snapdragon 660 işlemci ile ortalamanın biraz üstü performans vadederken 64 GB dahili hafıza da çoğu kullanıcı için yeterli olacaktır. Nokia’nın kamera tarafındaki Carl Zeiss tercihi Nokia 7 plus ile de sürüyor. 12 megapiksel çift arka kamera ile geniş açılı fotoğraflar çekebilir, aynı zamanda 16 megapiksel ön kamera ile de kaliteli ve parlak selfie fotoğraflar elde edebilirsiniz.

Nokia 7 plus’ın önü Gorilla Glass 3 ekran camıyla kaplıyken kenarlar güçlü alüminyum malzemeyle sarılıyor. Arkada ise seramik hissi veren bir malzeme kaplı. Büyük ekranlı olmasına rağmen ele rahat biçimde oturan bu telefon sağlamlık hissini de vermeyi başarıyor. Arkadaki parmak izi okuyucusunu kullanmak da gayet pratik.

Nokia 6 ise geçen yıl bu zamanlarda çıkan ürünün devamı niteliğini taşıyor. Yekpare tasarım, metal çerçeve, Gorilla Glass 3 ekran camı gibi bileşenler taşıyan bu telefonda Snapdragon 630 gibi, nispeten daha eski bir orta segment işlemci çalışıyor. Yine de 3 ya da 4 GB RAM ile birleştiğinde günlük işleri rahatlıkla yerine getirmeyi sağlayacak bir performansı vadediyor.

Kamera tarafına baktığımızda Nokia 6 (2018)’in arkasında 16 megapiksel, Carl Zeiss optikli kamera görüyoruz. Önde de 8 megapiksel kamera var. Nokia markalı Android telefonlarında gördüğümüz Kamera uygulaması basit ve kullanışlı arayüzüyle fotoğraf ve video çekimini kolaylaştıracaktır. Pro modu ile sahnede daha fazla kontrol imkanına sahip olabilirsiniz.

En başta da belirttiğimiz gibi, Nokia 7 plus ve Nokia 6’nın en önemli özellikleri Android One programına dahil olmaları. Bu telefonlarda Android Oreo geliyor ve saf Android arayüzü sunuluyor. Nokia’nın Destek uygulaması dışında yüklenmiş ek bir uygulama yok. Böylelikle bu telefonlara sahip olanların gelecekte Android P veya daha sonraki sürümleri de fazla beklemeden almaları mümkün olacak.

Nokia 7 plus’ın 2800-3000 TL arası fiyatı bulunuyor. Nokia 6 (2018) ise 1699 TL’den satılacak. Türkiye fiyatlarına göre değerlendirme yaparsak, her ikisinin de kendileri için biçilen değerlerin karşılığını vereceğini söyleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER