Teknoloji

Nokia 7 Plus tanıtıldı: Qualcomm Snapdragon 660 işlemci, 6 inç ekran

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 7 plusNokia 7 Plus ile ilgili sızıntılar uzun süredir etrafta dolaşıyordu. Akıllı telefon, sonunda HMD Global’ın 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) etkinliğinde resmiyet kazandı. Android One programının üyelerinden biri olan telefonda 2160 x 1080 piksel çözünürlüklü 6 inç ekran bulunuyor. Bu ekran, Corning Gorilla Glass ile korunuyor.

Akıllı telefonun arkasında Zeiss marka çift lensli bir kamera kurulumu bulunuyor. 12 megapiksel çözünürlüklü lens, f/1.75 diyafram genişliğine sahip. 13 megapiksel çözünürlüklü ikinci lensin diyafram genişliği ise f/2.6. Bu kuruluma çift tonlu LED flaş eşlik ediyor. Telefonun önünde ise yine Zeiss imzası taşıyan 16 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Telefonun kalbinde Qualcomm Snapragon 660 yonga seti bulunuyor. Bu yonga setine 4 GB LPDDR4 RAM ve 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği sayesinde alanın üzerine 128 GB daha eklenebiliyor.

7 Plus’a ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3800 mAh kapasiteli pili veriyor. Bu pil yerinden çıkarılamıyor. USB-C girişi üzerinden hızlı biçimde şarj edilebilen telefon, kullanıcılara 2 günlük bir pil ömrü vadediyor. Üç mikrofon taşıyan telefonda tek bir hoparlör bulunuyor.

Nokia 7 Plus, önümüzdeki nisan ayında raflarda olacak. Akıllı telefon, Avrupa’da 399 avro karşılığında satılacak. Telefonun Türkiye’deki fiyat etiketinde 2 bin 899 TL yazacak.

İLGİLİ HABERLER