Manşetler

Nokia 8 Sirocco Ön İnceleme – Video

nokia 8 sirocco nokia 9
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nokia 8 sirocco ön incelemeHMD Global’ın geçen yıl başlayan Nokia markalı Android telefon serüveninde, amiral gemisi telefon seviyesindeki ilk ürünü Nokia 8 olmuştu. Nokia 8 teknik özellikler bakımından tatmin edici olsa da, tasarım biraz zamanın ruhundan uzak kalmıştı. MWC 2018’de gördüğümüz Nokia 8 Sirocco ile birlikte tasarımın biraz daha güncel hâle geldiğini görüyoruz.

HMD Global bunu yaparken geçmişten de ilham alıyor. Seneler öncesinin dikkat çekici Nokia telefonlarından olan Sirocco’nun tasarımını Nokia 8’e uyguluyor. Önü ve arkası sağlam Gorilla Glass 5 camla kaplı telefonun kenarlarını ise epey ince bir profil çevreliyor. 2 milimetre kalınlıklı profilde tuşlar için fazla alan kalmıyor, kullanışlılık biraz azalıyor. Yine de, görünüş açısından epey şık göründüğünü belirtmek gerekiyor.

Bu arada dikkat çeken bir başka önemli ayrıntı da, 5.5 inç ekranın kenarlara doğru kavis yapması. Bu durum Nokia 8 Sirocco’ya biraz Galaxy S7 edge havası katıyor. Öte yandan arka cam yüzeyin parmak izlerini tutma konusunda rakiplerine göre biraz daha cimri olduğunu belirtmek gerek. Tamam, yine parmak izini tutuyor, ancak bu tutuş Samsung, LG gibi şirketlerin amiral gemisi telefonlarına göre daha sınırlı kalıyor gibi görünüyor.

Nokia 8 Sirocco’nun uyum gösterdiği bir başka eğilim de 3.5 mm. kulaklık jakının kaldırılması. Alt kenarda yer alan USB-C portu hem şarj hem de kulaklık çıkışı olarak kullanılıyor.

Bu gibi ayrıntıların dışında; Snapdragon 835 işlemci, 6 GB RAM, 128 GB dahili hafıza, 12 megapiksellik çift arka kamera, 5 megapiksel ön kamera gibi özelliklerle, karşımızda Nokia 8 gibi tatmin edici bir telefon var. Android One telefonu olması da bir avantaj. Bu sayede güncellemelerin hızlı şekilde alınacağı daha da garanti altına alınıyor. Aslında HMD Global şimdiye kadar Android güncellemelerini sunma konusunda epey hızlı davranıyor. Ancak Android One programında olması durumu tüketiciler için biraz daha iyi hâle getirecektir.

İLGİLİ HABERLER