Manşetler

Nokia 8 Sirocco: HMD Global amiral gemisinde de Android One’ı tercih etti

nokia 8 siroccoHMD Global’ın 2018 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2018) etkinliğinde sahneye son olarak yeni amiral gemisi Nokia 8 Sirocco çıktı. 5.5 inç kavisli pOLED ekranıyla 2K çözünürlük sunan telefon, HMD Global tarafından “her ele uygun, kompakt tasarımlı bir cihaz” olarak tanımlanıyor.

HMD Global’ın yeni amiral gemisi, yekpare paslanmaz çelik bir kasaya sahip. Şirket, paslanmaz çeliğin 6000 serisi alüminyuma kıyasla 2,5 kat daha dayanıklı olduğuna dikkat çekiyor. 3D kavisli Corning Gorilla Glass cam da telefonun dayanıklılık seviyesini artıran bir unsur olarak dikkat çekiyor. Cam, telefonun yaklaşık yüzde 95’ini kaplıyor. Sirocco’nun kasasının kalınlığı ise 7.5 milimetre.

Akıllı telefonun arkasında 12 ve 13 megapiksel çözünürlüklü iki lensten oluşan bir kamera kurulumu yer alıyor. Geniş açılı olan 12 megapiksel çözünürlüklü lens, f/1.75 diyafram genişliğine sahip. 13 megapiksel çözünürlüklü lens ise f/2.6 diyafram genişliğiyle geliyor. Kamera kurulumuna çift tonlu flaş eşlik ediyor.

Sirocco’nun önünde ise 5 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor. 2x optik yakınlaştırma özelliğine sahip kamera, 84 derecelik bir görüntü açısı sunuyor. Tıpkı Nokia 7 Plus’ta olduğu gibi, Sirocco’da da 3 adet mikrofon yer alıyor. Sirocco’da kulaklık jakı bulunmuyor.

Sirocco’nun kalbinde Qualcomm Snapdragon 835 yonga seti yer alıyor. Bu yonga setine 6 GB LPPDDR4x RAM ve 128 GB USF2.1 depolama alanı eşlik ediyor. MicroSD kart desteği barındırmayan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 3260 mAh kapasiteli pil veriyor.

Nokia 8 Sirocco, nisan ayında satışa sunulacak. Telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 749 avro yazacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER