Teknoloji

Nokia 7 Plus Geekbench test sonuçlarında kendisini gösterdi

nokia 9

HMD Global’in Nokia markasını akıllı telefon pazarında yeniden söz sahibi yapmak için çıktığı yolculuk, 2018’de de hız kesmeden devam edecek gibi görünüyor. 2018 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2018) katılımcılara “muhteşem” bir etkinlik vaadinde bulunan HMD Global’in bu etkinlikte birden fazla telefonu tanıtması bekleniyor. Nokia 7 Plus da bu etkinlikte tanıtılması muhtemel telefonlar arasında yer alıyor.

Telefona ait olduğu söylenen Geekbench benchmark testi sonuçları ise dikkat çekici özellikleri işaret ediyor. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 660 yonga setinin bulunacağı görülüyor. Bu yonga setine 4 GB RAM’in eşlik edeceği belirtiliyor. Performans sonucu ve frekanslar, Snapdragon 660 yonga setiyle örtüşüyor. Ancak telefonun diğer donanımsal özelliklerine dair bilgiler hâlâ oldukça sınırlı. Akıllı telefonun kutusundan Android 8.0 işletim sistemiyle çıkacağı da benchmark testi sonucunun gözler önüne çıkardığı bilgiler arasında yer alıyor.

nokia 7 plusAkıllı telefon, şirketin amiral gemisi Nokia 8 ve geçtiğimiz ekim ayında Çin’de tanıtılan Nokia 7 arasındaki boşluğa yerleşecek gibi görünüyor. Nokia 7’de Qualcomm Snapdragon 630 işlemci bulunuyor. Snapdragon 660 ve 630 arasında çok büyük bir farkın olmadığını belirtmekte fayda var.

Nokia 7 Plus ile beraber Nokia 9 da tanıtılabilir

Nokia 7 Plus ile orta segmente yönelik bir seçenek sunacak olan HMD Global, üst segmenti de unutmayacak. Şirketin MWC 2018 etkinliğinde Nokia 9 ve Nokia 8 (2018) adlarıyla anılan bir telefonu tanıtabileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER