Teknoloji

Nokia’nın giriş seviyesi Android telefonları 5 ve 3’e ait bilgiler ortaya çıktı

nokia 5
Nokia 5

Nokia, rakamlarla oynadığı karmaşık oyunu yeniden başlatacak gibi görünüyor. Şirket, kısa süre önce Çin pazarı için duyurduğu Nokia 6’nın ardından Nokia 5 ve Nokia 3 adını taşıyan ve giriş seviyesinde konumlanan iki telefonu daha tanıtmaya hazırlanıyor. Bu iki telefona ait olduğu söylenen fotoğraflar ve özellik listeleri, cihazlar hakkında daha somut fikirler edinmeyi mümkün kılıyor.

Nokia 6, bileşenlerinin gücü bakımından “arada kalmış” bir telefon olarak tanımlanmaya uygun bir cihaz. Qualcomm Snapdragon 430 işlemciye 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanının eşlik etmesi ilginç bir tercih olarak nitelenmişti. 5.5 inç ekranın sadece 1080p çözünürlüğe sahip olması sorgulanırken, 16 megapiksellik arka kamera kafa karışıklığını biraz daha büyütmüştü.

Buna karşılık, Nokia 3 ve 5 “cüzdan dostu” telefonlar olacaklarının işaretlerini daha somut biçimde veriyor. Nokia 5 de Nokia 6 gibi Qualcomm Snapdragon 430 işlemci taşıyacak. Ancak bu işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. 5.2 inç ekranın 720p çözünürlüğe sahip olacağı da sızanlar arasında yer alıyor. Cihazın 13 megapiksel arka kamerasını 8 megapiksel ön kameranın tamamlayacağı belirtiliyor.

Nokia 3 ile 5 arasında ise sızan özellikler itibarıyla büyük bir fark görünmüyor. En temel fark olarak Nokia 3’te Qualcomm Snapdragon 425 işlemcinin bulunması göze çarpıyor. Buna ek olarak, Nokia 3’te ekran çok az büyüyor ve ekran boyutu 5.3 inçe yükseliyor. Ön kamera çözünürlüğü de Nokia 3’te 5 megapiksele iniyor.

Nokia 5 ve 3 kutularından Android 7.0 Nougat ile çıkacak

Her iki telefon da kutularından Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle çıkacak. Avrupa’da Nokia 3’ün 149 avro, Nokia 5’in ise 199 avro karşılığında satılması öngörülüyor. Akıllı telefonlara dair detaylar içinse MWC 2017’yi beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER