Teknoloji

Nokia 3 (2018)’e ait olduğu söylenen arka panel internete sızdı

nokia 3 (2018)Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, 29 Mayıs tarihinde Rusya’nın başkenti Moskova’da gerçekleştireceği etkinliğin davetiyelerini gönderemeye başlamıştı. Şirketin bu etkinlikte yeni Nokia telefonları gözler önüne çıkarması bekleniyor. Nokia 3 (2018) de etkinlikte tanıtılacağı söylenen cihazlar arasında yer alıyor.

HMD Global cephesinden henüz yeni Nokia 3 konusunda somut bir işaret gelmiş değil. Ancak internete sızan bir fotoğraf, bu cihazı bekleyenleri heyecanlandıracak bazı ipuçları veriyor.

İnternete sızan fotoğrafta Nokia’nın yeni telefonlarından birine ait olduğu anlaşılan arka paneller görülüyor. Söz konusu arka panellerin sert plastikten yapılmış gibi görünmesi ise bu panellerin giriş seviyesinde konumlanan bir cihaza ait olduğunu düşündürüyor. Akıllara gelen ilk aday ise 2018 model Nokia 3 oluyor.

2017’de satışa sunulan orijinal Nokia 3’ün dikdörtgen kasasını fazla kavisli olmayan bir arka panel tamamlıyordu. İnternete sızan fotoğrafta görülen paneller de ilk bakışta akıllara orijinal Nokia 3’ü getiriyor. Ancak bu durum bazı değişikliklerin planlanmadığı anlamına gelmiyor. Öncelikli olarak Nokia’nın kamera modülleri konusundaki yeni yaklaşımının bu telefonda da uygulanmış olması göze çarpıyor. Kamera modülünün altındaki yuvarlak ise parmak izi tarayıcısının da arka panele taşınacağını gösteriyor. Parmak izi tarayıcısı boşluğu ve arka panelin genel olarak uzaması ise HMD Global’ın yeni Nokia 3’te de uzun ekran modasına uyduğunun bir işareti olarak değerlendiriliyor. Panelin alt kısmındaki Android One logosu ise Nokia 3’ün de söz konusu programda yer alacağını gösteriyor.

Nokia 3 (2018), 29 Mayıs’ta yeni Nokia 5 ile birlikte resmiyet kazanacağa benziyor. Bu iki telefona Nokia X5 ve Nokia X7 modellerinin eşlik edeceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER