Teknoloji

Nokia 1.3 sızıntısı önemli detayları gösteriyor

nokia 1.3

Nokia markalı akıllı telefonların üreticisi HMD Global, 19 Mart’ta yeni telefonlarının tanıtımını gerçekleştireceği çevrimiçi bir etkinlik düzenleyecek. Söz konusu etkinliğin yıldızı, çok büyük ihtimalle Nokia’nın 5G desteğine sahip ilk akıllı telefonu olacak. Ancak etkinlikte başka telefonların da tanıtılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Nokia 1.3 de bu telefonlar arasında sayılıyor.

TA-1207 model koduna sahip Nokia 1.3’e ait fotoğraflar, ünlü ve güvenilir duyumcu Evan Blass tarafından paylaşıldı. Söz konusu fotoğraflarda Nokia 1.3’ü “kömür siyahı” rengiyle görmek ve tasarımına dair detaylar öğrenmek mümkün oluyor.

Nokia 1.3’ün ekranında ön kameraya ev sahipliği yapan su damlası şeklinde bir çentik bulunuyor. Üç tarafı oldukça kalın çerçevelerle sarılan ekranın alt kenarında ise çerçeve biraz daha kalınlaşıyor. Alt çerçevenin üzerinde Nokia logosu yer alıyor.

Nokia 1.3 5.8 inç ekranla geliyor

Nokia 1.3’ün arka panelinin dokulu bir tasarıma sahip olduğu görülüyor. Burada LED flaşın eşlik ettiği tek bir kamera bulunuyor. Nokia logosu ve hoparlör de arka panelin diğer üyeleri arasında yer alıyor. Telefonun güç butonu ve ses kontrol tuşları sağ kenarda bulunuyor. Sol kenarda ise Google Asistan erişimi sağladığı düşünülen bir tuş mevcut. Biraz dikkatli bakıldığında Nokia 1.3’ün 3.5 mm. kulaklık jakının üst kenara yerleştirildiği görülüyor.

Nokia 1.3, geçtiğimiz ocak ayında ABD Federal İletişim Komisyonu (FCC) tarafından onaylanmıştı. 5.8 inç ekrana ve 2929 mAh kapasiteli pile sahip telefona dair diğer detayları öğrenmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER